Андрес Иниеста и Шави Ернандес направиха дълго и успешно пътуване

...
Андрес Иниеста и Шави Ернандес направиха дълго и успешно пътуване
Коментари Харесай

Виртуозът по стъпките на Маестрото

Андрес Иниеста и Шави Ернандес направиха дълго и сполучливо пътешестване дружно в Барселона и националния тим на Испания. От 2015 година животът на двамата се раздели, защото Шави взе решение да напусне каталунците, с цел да продължи спортната си кариера в Катар. Сега Иниеста е на път да направи същата стъпка, макар че в неговия случай крайната дестинация ще бъде Китай. Това би било на практика единствената разлика, тъй като отдръпването на Иниеста от Барселона наподобява е съвършен образец за това, което се случи с Шави преди съвсем три години.

Иниеста е 16 години част от първия тим на Барселона (той е натрапен от Луис ван Гаал през 2002 година), до момента в който Шави Ернандес игра 17 години за първия състав на каталунците.

Андрес Иниеста ще напусне Барселона на 34 години, до момента в който Шави Ернандес направи това на 35.

Андрес Иниеста досега има 36 мача през сегашния сезон във всички съревнования, до момента в който Шави Ернандес приключи последната си година в Барселона с 44 дуела.

Разликата във връзка с двамата е, че Иниеста стартира доста от мачовете като титуляр, до момента в който Шави нормално влизаше в игра през второто полувреме от аварийна пейка. Все отново Иниеста изигра цялостни 90 минути единствено в три мача през сезона.

И двамата имаха доста проблеми в последния си стадий в Барселона. И двамата получиха доживотни контракти от президента Хосеп Мария Бартомеу. Шави Ернандес напусна Барселона през огромната врата с требъл – Шампионска лига, купата в Ла Лига и Купата на Краля. Иниеста ще си тръгне от „ Камп Ноу “ с шампионското отличие в Примера дивисион и с Купата на Краля.

Иниеста към този момент разгласи желанието си да си тръгне от испанския народен тим след Световното състезание в Русия. Шави направи същото след присъединяване си на Мондиал 2014 в Бразилия.

Кариерата на тези две митове за Барселона следва пътеки, които са толкоз паралелни, че е съвсем невероятно да се приказва за просто съвпадане.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР