Андреас Зайдъл бе един от големите трансфери на пазара на

...
Андреас Зайдъл бе един от големите трансфери на пазара на
Коментари Харесай

Ботас сподели първите си впечатления от работата със Зайдъл

Андреас Зайдъл бе един от огромните прехвърляния на пазара на ръководители на тимовете във Формула 1 в хода на зимната пауза след края на сезон 2022. Германецът, който бе отпред на Макларън от януари 2019 година напусна Уокинг, с цел да стане основен изпълнителен шеф в отбора на Заубер.
 Ауди: Нямаме роля в идването на Зайдъл в Заубер Ауди: Нямаме роля в идването на Зайдъл в Заубер
В Хинвил дилемите на немския експерт ще бъдат свързани най-вече с разрастването на Заубер преди старта на партньорството с Ауди през 2026 година. В същото време тимът във Формула 1, който през 2023 за последно ще носи името на Алфа Ромео, няма да има директен началник. Вместо това досегашният шеф на Заубер Алесандро Алуни Брави ще бъде негов представител по време на спортните уикенди и срещите на управлението на Формула 1.

В Заубер Зайдъл ще работи с Валтери Ботас и Гуаню Джоу, които за втора следващо година ще оформят пилотската двойка на Алфа Ромео. Германецът имаше шанса да се срещне с Ботас при визитата на финландеца в Хинвил преди две седмици. След нея някогашният водач на Мерцедес и Уилямс съобщи, че се радва от обстоятелството, че Зайдъл има ясна визия какво и по какъв начин би трябвало да се случва в тима, с цел да може той да бъде сполучлив.
 Ауди закупи първите си акции в Заубер Ауди закупи първите си акции в Заубер
„ Запознах се с него преди две седмици. Първо желая да кажа, че той е готин човек и ясно се вижда, че е доста стимулиран. Той има ясна визия какво би трябвало да се случи с тима и по какъв начин да стимулира хората в него. Той има точната визия “, съобщи Ботас.

„ Той към момента се ориентира и схваща от хората какво се е случвало преди, само че аз съм убеден, че той е верният човек за работата “, добави още финландецът.

Той също по този начин разяснява и раздялата на Алфа Ромео с Фредерик Васьор, който убеди Ботас да премине в Хинвил след престоя му в Мерцедес. Васьор напусна Заубер, с цел да поеме управителния пост във Ферари от Матиа Биното.
 Днес стартира ерата “Васьор ” във Ферари Днес стартира ерата “Васьор ” във Ферари
„ Вярно е, че Фред беше една от огромните аргументи да дойда тук. Очевидно ми е тъжно, че се разделяме, само че в това време той ми остава другар. Така че аз се веселя за него, тъй като няма по какъв начин да откажеш такова предложение. Той постоянно е бил окуражен и е желал да прогресира, тъй че изцяло го разбирам.

„ Това, което ме прави по-малко обезпокоен е новата управническа конструкция, чувствам, че тимът ще е доста постоянен с Андреас и Алесандро. А и да не забравяме, че когато хората заемат нови позиции постоянно има ново мислене, което не постоянно е неприятно “, изясни Ботас.
 Още през лятото Зайдъл е уведомил Макларън за прекосяването си в Ауди Още през лятото Зайдъл е уведомил Макларън за прекосяването си в Ауди
Неговият съотборник Джоу също показа своите първи усещания от работата си със Зайдъл, като съобщи, че е впечатлен от него.

„ Аз прекарах доста време тук (във фабриката) през последните седмици и се опознахме с Андреас – съобщи китайският играч. – Веднага усетих какъв брой доста той натиска тима да се показва по-добре, само че и в това време съумява да разбере по какъв начин стоят нещата в компанията.

„ Вижда се, че той няма самообладание тимът да се вдигне и да имаме ужасно бъдеще дружно. Имахме няколко обяда и вечери дружно и разбрах, че той има доста положителни механически знания, само че също по този начин познава и водачите, тъй като говорихме доста за неговото минало.

„ За това мисля, че за нас водачите няма да има огромна смяна, без значение от протичащото се зад сцената. Разбира се няма да е същото като с Фред, само че ние знаем, че всеки има собствен метод на работа. Аз чух доста положителни неща за Андреас от Оскар (Пиастри), тъй че нямам самообладание да стартираме взаимната си работа “, сподели Джоу.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР