Андреас Сепи приключи с тениса. Италианецът имаше една добра кариера,

...
Андреас Сепи приключи с тениса. Италианецът имаше една добра кариера,
Коментари Харесай

Андреас Сепи се раздели с тениса по горчив начин

Андреас Сепи завърши с тениса. Италианецът имаше една добра кариера, като постоянно показва страната си на Купа Дейвис и Олимпийски игри.    За страдание, 38-годишният тенисист бе заставен да каже довиждане на обичания си спорт по един много печален метод.  Бившият международен номер 18 желаеше да се сбогува с тениса на родна земя,    като се очакваше, че той ще получи Уайлд кард за шампионата във Флоренция през предходната седмица, или за конкуренцията в Неапол, която се организира сега.  Никой обаче не почете желанието на ветерана, като даже от италианската федерация излязоха със мнение, че да се дава Уайлд кард на Сепи просто ще бъде губене на време и няма никакъв смисъл от това. Доста тенисисти към този момент излязоха с позиция по тематиката и се изрекоха в поддръжка на някогашния към този момент играч.

Най-бурна реакция от случилото се изрази австралиецът Джон Милман. Той дефинира решението на италианската тенис федерация за срамно и недопустимо.

„ Не може да се постъпва по този начин с човек, който даваше всичко за тениса. Сепи постоянно представяше Италия на най-големите съревнования и не заслужава сходно пренебрежение. Жалко, че кариерата  на един добър тенисист завършва по толкоз противен метод, само че това не зависи от него. Определям решението на италианската федерация за срамно и много безогледно. Андреас Сепи заслужаваше да се сбогува със своите сънародници, без значение, дали това можеше да се случи във Флоренция или  Неапол. Отдавна не бях виждал по-грозна постъпка “, сподели Милман 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР