Андреа Пирло вече е част от отбора на Сампдория. Италианската

...
Андреа Пирло вече е част от отбора на Сампдория. Италианската
Коментари Харесай

Сампдория привлече Андреа Пирло

Андреа Пирло към този момент е част от тима на Сампдория. Италианската футболна звезда застава на треньорския пост в някогашния първенец на страната, който преди няколко седмици изпадна от елита. Задачата на 44-годишният международен първенец със „ Скуадра адзура “ е точно да върне клуба в Серия А.

Договорът му е до 30 юни 2025 година

Пирло за последно работи в Турция, където бе отпред на Фатих Карагюмрюк. Той се отдръпна от позицията преди месеца –  три кръга преди края на акцията, когато клубът се намираше в средата на таблицата.

Андреа Пирло има впечатляваща визитка като футболист. Той два пъти победи в Шампионска лига и шест пъти е първенец в Серия А с екипа на Милан и Ювентус. С националния тим на Италия победи на Мондиал 2006.

Той води Ювентус в продължение на един сезон, само че бе уволнен през 2021. Под негово управление „ бианконерите “ приключиха на четвърто място и не се отпаднаха на осминафинална фаза в Шампионската лига.

Пирло идва в първенецът за 1991 година Сампдория след доста тежък и повратен интервал. Клубът има финансови усложнения и през предишния сезон месеци наред остави чиновниците си без заплати. Тимът избегна банкрута, само че не и отпадането от Серия А. Управлението бе заменено. Собстевниктът Масимо Фереро трябваше да се отдръпна от президентския пост през декември 2021, откакто бе задържан за фалшифициран банкрут и бе ненавиждан от почитателите за окаяното положение, в което остави клуба. Начело застанаха две компании, като зад едната стои президента на Лийдс Андреа Радризани.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР