Андреа едва ли се нуждае от представяне. Тя е една

...
Андреа едва ли се нуждае от представяне. Тя е една
Коментари Харесай

Фолк звездата Андреа пред Lupa.bg: В трудните моменти бях сама с Господ!

Андреа надали се нуждае от показване. Тя е една от най-популярните фолк певици у нас. Звездата й изгря през 2006 година със сингъла „ Като чужд “. Истинското име на русокосата хала е Теодора Андреева, само че се подвизава с артистичния псевдоним Андреа. Родена е на 23 януари 1987 година в София, родителите й се занимават с бизнес, а баба й, на която е кръстена, е прекарала близо 3 десетилетия в Народния спектакъл, отдадена буйно на работата си като режисьор. Близо 13 години изпълнителката беше дамата до Кубрат Пулев-Кобрата, само че двамата се разделиха през 2019 година Певицата към този момент е отворила нова страница в живота си, като част от сегашното й е следването й в Нов български университет, където учи актьорско майсторство. Звездата извънредно рядко дава изявленията, само че откликна на поканата на Lupa.bg за прям диалог за кариерата, театъра, фамилията, сложните моменти и тестванията в живота.

- Здравей, Андреа. На фотосите от последното ти присъединяване в дискотека те видяхме много изменена. Отслабнала, сияеща. Има ли завръщане към остарялата Андреа, онази лъчезарната?

- Всеки човек има проблеми. Да, човек би трябвало да бъде сияен, макар проблемите. Има моменти, когато не може постоянно да си „ горе “, не постоянно можеш да издържаш на темпото, тъй като нашето движение е доста по-забързано, в сравнение с обикновените хора. От дребна пребивавам на по-бързи обороти, тъй като се занимавам с изкуство. Винаги съм била амбициозно дете и момиче.

Не желая да споделям, че се завръщам, тъй като потеглям в нова посока. Човек постоянно би трябвало да пораства и да се развива, да прави неща, които го обогатяват като човек, като мислене, като държание. Трябва да поддържа връзка с хора, които са чели повече, знаят повече от него и от които има какво да научи. Както ми се случи на мен с моето следване в Нов български университет, където учи актьорско майсторство. Преподават ми доценти в областта на театъра и изкуството, от които има доста какво да се научи.

Още преди края на връзката ми с Кубрат имахме доста близки другарски връзки с много от известните ни артисти. Отдавна споделям с хора от тези среди, само че в този момент към този момент го и уча. Всеки ден вървя най-малко 4 пъти дневно до Нов български университет на лекции. Реших да изучавам постоянно, тъй като изкуството не можеш да го научиш през компютъра, а би трябвало непрекъснато да си там, да виждаш грешките и достиженията на другите, с цел да можеш да го схванеш това изкуство.

- Преди какъв брой време реши, че ще се насочиш към актьорското майсторство?

- Това е моя фантазия от години. Моето семейство е тясно обвързвано с театъра. Баба ми - Тодорка Ахтарска, 30 години беше суфльор, помощник-режисьор и режисьор в Народния спектакъл. Тя  общуваше с най-големите имена тогава - Стефан Данаилов, Григор Вачков... Безброй пъти ме е водила в театъра, майка ми е израснала в театъра, тъй като на баба ми й се е налагало съвсем да живее там.

- Както певиците живеете в колата.

- Да, тъкмо. Както ние живеем в колата, по този начин баба ми съвсем е живеела в Народния спектакъл. По няколко клипа работих с известния режисьор Мартин Макариев (съпруг на актрисата Луиза Григорова) и той подходи по кинаджийски към тези клипове, които не са типични за фолка. После пристигна и поканата за кино лентата „ Мисия " Лондон “, където имах къса, само че емблематична роля. Любо Нейков е един от хората, които ме насърчиха да изучавам актьорско майсторство, също и Наско Лазаров. Каза ми, че в мен има самун, просто би трябвало да се практикувам. Тогава ми пристигна концепцията да се запиша в Нов български университет, тъй като в НАТФИЗ не мога да аплайвам, там има условие за възраст до 25 години. За страдание изпуснах Цветана Манева, която към този момент не преподава в Нов български университет. Мечта ми е да се срещнем, само че може би ще се случи на друго място.

- Как се приготви за изпита за банкет?

- Аз хванах последния кръг. Бързо ме викнаха да се явя на изпита. Трябваше бързо да се провеждам и да се явя на изпита. Изрежисирах моя идея на една концепция, която съм видяла във филм. Взех сюжета от кино лентата, само че го трансформирах през моята призма. Даже си бях взела човек, който да подава реплики. Реших да направя нещо по-различно. След това имах и монолог, и ария. Изпитът се състои от няколко съставния елемент.

- Към киното или към театъра мислиш да се насочиш?

- Те са доста разнообразни. Похватът на актьорска игра в театъра е доста по-различен от киното. Искам ми се да опитам и на двете неща. Иска ми се да усетя и двете. За мен изкуството не е машина за пари, а нещо, което озарява душата ми, дава ми обич. Въпреки че най-голямата ми обич е музиката и си остава музиката.



Андреа от ден на ден усъвършенства актьорските си умения

- Ще съвместяваш ли актьорската кариера с музиката?

- Разбира се, няма да изоставя музиката. Със сигурност. В момента работя по новия си план, като клипът ще е режисиран от мен. Готвя фолк парче, което ще излезе напълно скоро. Музиката е моята първа обич. Първата обич не може да се не помни, нали? (смее се)

- Наскоро в инстаграм написа, че си напуснала „ Пайнер “ поради някогашния ти избраник Кубрат Пулев. Мислиш ли да се завърнеш в музикалната компания?

- Да, по този начин се случи през 2016 година, само че със притежателя на „ Пайнер “ инж. Митко Димитров сме в доста положителни връзки. Не съм мислила дали ще се завърна. В момента просто желая да пея, пък времето ще покаже. Обичам да пея, то е вътре в мен. Пея не поради пари, а тъй като го обичам. Разбира се, трябват финанси с цел да се устояваме, само че при мен водещото не са парите, а любовта към музиката.

- Смяташ ли, че първата ти ария, където пееш – „ От първата целувка го разбрах - неточност си! Сърцето ми ще стане с теб на прахуляк, сладка отрова си! “, по някакъв метод се оказа съдбоносна за персоналния ти живот?

- Не, не мисля, че имам неточности. Всичко, което се е случило, е трябвало да се случи, с цел да ме направи индивида, който съм в този момент. Да, някои хора не устоят на нещата, които се случват в живота им, само че това е тъй като някои хора нямат задоволително мощен темперамент. Нали поради това Господ ни изпраща тествания, с цел да види до каква степен можем да издържим. Емоциите са доста значими, както и контролът върху тях.



Музиката е най-голямата обич на певицата

- Как се пробива в чужбина без постоянен тил?

- Навсякъде е мъчно да се пробие без постоянен тил. Първата преграда е езикът. Езикът е прозорец към света. Ако желаеме музиката ни да бъде слушана в чужбина би трябвало да знаем британски и да пее на него.Второто е манталитетът. Чужбина не е тук и хората не ги интересува дали ще пиеш шотове на екс, дали някой ще се завира сред краката ти. Искат да покажеш иновативност, гений, да можеш да пееш, да си друг. Такъв образец е Лейди Гага. Тя постоянно е друга, неслучайно е звезда. Не на последно място трябват и верните хора. Ако нямаш мощна ария, колкото и пари да наливаш в облекла и клипове, никой няма да те чуе.

- Името ти постоянно се е свързвало единствено с един мъж – Кубрат Пулев. За теб в никакъв случай не са се носели клюки за любовници и богати спонсори.

- Да, тъй като съм затворена и моногамна. Мисля, че съм го потвърдила. То зависи какъв човек си. Имам познати, които изневеряват, само че казусът не е, че не обичат половинките си, а че не са момогамни, нямат тази полезност и мислене. Това е метод на мислене. Аз бях заета с други неща, които мисля, че ще останат във времето. Може би скърбя, че към момента не съм основала семейство. Бих желала да имам дете, само че като срещна верния човек. Искам детето ми да живее в щастлива среда, да е щастливо. Родителите му да бъдат в хармонични връзки, тъй като това ще се отрази и на неговата идеология за живота в позитивен аспект.

- А за какво в последната ти връзка не се реши да имаш дете?

- За мен е значимо когато правиш и създаваш семейство да имаш доверие на индивида до себе си. Да знаеш, че е виновен към теб, че ще е виновен към детето, което ще създадете, че ще се грижи за вашето благополучие, ще се интересува от твоите потребности, стремежи и претенции. Да застане зад теб, без значение от твоите стремежи. Утре може да пожелая да стана готвач и желая да знам, че мъжът ще е до мен и ще ме поддържа. Да ме оставя да бъда себе си, тъй като в случай че човек не може да е себе си, то кой трябва да бъде? И за какво трябва да бъде някой различен? Какъв е смисълът да бъдем други, в случай че това не ни прави щастливи?

- Смяташ ли, че на самостоятелните дами им е по-трудно да основат семейство и да са щастливи в персоналния си живот?

- Не, аз познавам и доста подвластни дами, които са нещастни. Мисля, че мъжете се плашат. Днешните хора нямат мисленето, което имат моите родители. Майка ми и татко ми са дружно 35 години. Все още се поддържат и обичат. Хората не усещат нужда да се почитат и обичат. Както мъжете, по този начин и дамите. Те към този момент нямат полезности. Чудя се какъв брой хора имат вяра в Господ, вървят на черква и изобщо имат вяра в каквото и да е. Много се промени светът. Колкото и да наподобява необичайно, аз държа на полезностите. Много хора ме атакуват за фотосите ми, само че аз съм моногамна и държа на любовта, само че единствено с един човек. Относно фотосите ми от време на време има такива мнения, че се чудя дали не пребивавам в някоя ислямска страна. В същото време виждам какво става в Америка. Там моите фрагменти ще се одобряват за извънредно скучни и затворени, а тук са подготвени да ме убият с камъни. Нашата страна е доста спорна. Хората слушат чалга, отиват да се забавляват в такива заведения и се възмущават. Нека всеки бъде какъвто желае. Защо хората трябва да се лимитират и за какво едни фотоси в инстаграм или един типаж музика да те дефинират като персона.



- Имаш ли доверие в хората?

- Зависи към кои хора. Към най-близките ми, които са изпитани във времето, да. Непознати позволявам мъчно до себе си.

- Кой беше до теб в сложните ти моменти?

- Аз бях в сложните си моменти и Господ. Имам другари и семейство, само че в най-трудните си моменти човек е самичък. Имам поддръжката на фамилията и приятелите си, само че в сложните моменти бях сама с Господ.

- За какво мечтаеш?

- Аз множеството си фантазии съм ги изпълнила. Мечтая да се развъртвам в това, с което се занимавам.

- На кого се възхищаваш?

- На мощните хора, на хората, които не се предават и са същински, на чистите хора. Нямам име, само че на хората, които са чисти и същински.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР