Андреа Довициозо спечели драматичен успех в Гран при на Япония,

...
Андреа Довициозо спечели драматичен успех в Гран при на Япония,
Коментари Харесай

Битката за титлата в MotoGP се завърза след победа на Довициозо в Япония

Андреа Довициозо завоюва трагичен триумф в Гран при на Япония, 15-и кръг от международния шампионат по мотоциклетизъм и върна интригата в борбата за купата. Италианецът беше най-бърз на " Мотеги " и изпревари огромния си противник Марк Маркес, изковавайки успеха в последната обиколка.

Пилотът на " Дукати " взе петата си победа за сезона след тези на пистите " Муджело ", " Каталуня ", " Ред Бул кръг " и " Силвърстоун ". Маркес пък се качи на подиума за 100-тен път в своята кариера и е най-младият водач, който реализира това нещо. Испанецът го реализира на 24 години, седем месеца и 29 дни, с което усъвършенства върха на Валентино Роси.

С триумфът на Довициозо разликата сред него и Маркес в генералното класиране е единствено 11 точки, три кръга преди края на сезона. Прогресът на Дови за 2017 година е необикновен, като преди началото на сезона той имаше единствено две победи в кариерата си в кралския клас.

" В завой №11 имах няколко благоприятни условия да го задминавам в обиколките, само че не ми се получи. В последната обиколка неговата неточност на завой №8 промени всичко и знаех, че към този момент мога да го изпреваря. Радвам се, че съумях да бъда по-бърз от него в последната обиколка, пробвах да затворя всички порти, да не му дам късмет, когато излязох пред него, само че той отново откри пространство ", сподели Довициозо след финала.

This guy`s going to take this thing right to the wire...@AndreaDovizioso
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР