Андреа Довициозо с Дукати спечели Гран При на Малайзия в

...
Андреа Довициозо с Дукати спечели Гран При на Малайзия в
Коментари Харесай

Довициозо с шеста победа за сезона в кралския клас

Андреа Довициозо с Дукати завоюва Гран При на Малайзия в международния шампионат по мотоциклетизъм в кралския клас. Италианският играч приключи с време 44:51.497 минути и се поздрави с шестата си победа за сезона.

Втори в Малайзия е испанецът Хорхе Лоренсо също с Дукати, който финишира за 44:52.240 минути. Трети се подреди французинът Йохан Зарко - 45:01.235 минути.

Довициозо е на втора позиция в генералното класиране в клас МотоGP с актив от 261 точки. Лидер е Марк Маркес (Испания) с Хонда, който има 21 точки повече от италианеца единствено един кръг преди края на сезона. Водачът остана на четвърто място в Гран При на Малайзия на пистата "Сепанг ".

Гран При на Валенсия, което е финален кръг от шампионата, ще се организира на 12 ноември.

В клас Мото2 международен първенец стана Франко Морбидели с Калекс. Италианецът приключи на трето място в Малайзия и към този момент има актив от 288 точки, с които е неосъществим на върха кръг преди края.

Конкурентът му Томас Люти (Швейцария) с Калекс не започва през днешния ден и това направи задачата пред Морбидели извънредно лесна.

Първи в днешния кръг на "Сепанг " е Мигел Оливейра с време 40:28.955 минути.

В клас Мото3 осигурилият си предварително купата Жоан Мир с Хонда завоюва надпреварата за Голямата премия на Малайзия, завършвайки за 40:14.545 минути. Испанецът е неосъществим на върха с 321 точки. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР