Андреа Довициозо с Дукати спечели Гран при на Австрия, 11-и

...
Андреа Довициозо с Дукати спечели Гран при на Австрия, 11-и
Коментари Харесай

Довициозо отказа Марк Маркес от първата му победа в Австрия в драматичен дуел

Андреа Довициозо с " Дукати " завоюва Гран при на Австрия, 11-и кръг за сезона в Световния шампионат по мотоциклетизъм (MotoGP) след трагична борба с Марк Маркес. Италианецът стигна до успеха в последната обиколка с невероятна маневра против международния първенец.

Довициозо взе втория си триумф за сезона, откакто победи и в първия кръг в Катар и общо 14-а в кралския клас.

За четвърта поредна година " Дукати " завоюва на трасето " Ред бул кръг ", като няма друга марка, която да победи в конкуренциите в Австрия, откогато страната влезе в шампионата през 2016 година

Битката сред Довициозо и Маркес подсети за дуела им от 2017 година, когато италианецът още веднъж завоюва.

Маркес започва от рекордния си 59-и полпозишън, само че направи доста неприятен старт и му лиши дълго време преди да се върне в челото. Колоната поведе Фабио Куартараро, само че посредата на дистанцията той беше изпреварен от Довициозо. Постепенно Маркес го настигна и три обиколки преди края го изпревари.

Дуелът им в последната обиколка беше доста първокласен и италианецът излезе победител. На подиума се качи и Куартараро, който приключи пред съотборниците Валентино Роси и Маверик Винялес.

 Довициозо отхвърли Марк Маркес от първата му победа в Австрия в трагичен двубой
© Reuters

Маркес остава без победа на австрийската писта, която е единствената от актуалните в календара, на която международният първенец в никакъв случай не е печелил в мотоциклетния спорт.

В класирането за сезона Маркес остава отпред.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР