Андре Шюрле се появи като резерва и пропусна дузпа, но

...
Андре Шюрле се появи като резерва и пропусна дузпа, но
Коментари Харесай

Шюрле пропусна дузпа, но помогна за победа на Спартак

Андре Шюрле се появи като запаса и пропусна дузпа, само че по-късно даде пас за победния гол на Спартак (Москва) против Тюн - 3:2. Руският гранд водеше с 2:0 на почивката в Швейцария, само че позволи равнене. След влизането на Шюрле спартаковци още веднъж взеха самодейността и Зелимхан Бакаев им обезпечи успокоение преди реванша идната седмица.

Спартак претърпя доста провали на европейската сцена през последните години, в това число и против швейцарския Люцерн, по тази причина почитателите имаха съществени опасения преди днешния мач. Те са допълваха и от слабия старт на тима в локалното, както и от раздялата с водачите Фернандо, Луиш Адриано, Салваторе Бокети и Зе Луиш. От новите попълнения в титулярния състав стартира единствено Резиуан Мирзов, а Андре Шюрле беше на пейката. Старши треньорът Олег Кононов се довери на Есекиел Понсе в предни позиции, макар че преди няколко дни аржентинецът си изкара малоумен червен картон против Динамо (Москва).

Домакините от Тюн започнаха по-офанзивно, само че Спартак бързо обезврежда натиска им. В 21-ата минута неточност на вратаря на домакините Гийом Февр приключи с гол в неговата врата. Той прати топката в дебнещия Мирзов, който някак съумя да откри Понсе и някогашният нападател на АЕК означи. Само осем минути по-късно гостите намесоха втори удар. Жано Ананидзе сподели техника и подаде на Зелимхан Бакаев, а той стреля тъкмо в долния ляв ъгъл на вратата - 0:2.

Спартак нямаше други положения до почивката, а след нея разчиташе умерено да удържи задатъка си. Швейцарците обаче имаха други проекти. В 52-ата минута Ниас Хефти понижи с добавка от близко, а в 59-ата Тозети центрира от десния фланг към Симоне Рап, който с красиво осъществяване изравни.
Кононов незабавно пусна Шюрле на мястото на Ананидзе. Германецът бързо се прояви и завоюва дузпа, която обаче самичък пропусна. Ударът на международния първенец беше в ъгъла, само че Гийом Февр отгатна посоката и избави.

В 73-ата минута смяната в играта на гостите даде резултат. Този път Шюрле откри по съвършен метод Бакаев и той се разписа за повторно в мача. Краят на мача беше под напрежение, само че Спартак не позволи грешките от началото на полувремето и си потегли с удобен резултат.

ТЮН - СПАРТАК (МОСКВА) 2:3 (0:2)
0:1 E. Понсе (21)
0:2 З. Бакаев (29)
1:2 Н. Хефти (52)
2:2 С. Рап (59)
2:3 З. Бакаев (73)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА Лига Европа 3 кръг, четвъртък 8 август  Тюн 2:3краен резулат  Спартак Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР