Андре Леон Тали, бившият редактор на Vogue, почина на 73.

...
Андре Леон Тали, бившият редактор на Vogue, почина на 73.
Коментари Харесай

На 73 си отиде един от най-великите модни редактори

Андре Леон Тали, някогашният редактор на Vogue, умря на 73. Тали беше човек с огромни хрумвания, екстравагантни пелерини и цялостен куп другари - от Ню Йорк до Париж. Сред тях се отличават имена като Марк Джейкъбс, Том Форд, Даян декор Фюрстенберг, Карл Лагерфелд и доста други. Модният свят безусловно „ гръмна” в обществените медии, с цел да изрази скръбта си. „ Фараонът на фантастичността “, както са го наричали в стилната библия Vogue, беше най-големият катализатор в промишлеността и първият редактор зад кулисите, който можете да възпламени възторг у всеки.

„ Загубата на Андре се усеща във всеки от нас: Дизайнерите, които той въодушевено приветства всеки сезон; поколенията, които той въодушеви да работят в промишлеността, виждайки фигура, която нарушава границите, без да не помни от кое място е тръгнал; всички, които обичат модата и Vogue и, несъмнено, множеството сътрудници през годините. Никой не можеше да накара хората да се вълнуват от най-незначителните фешън елементи по този начин, както него. И въпреки всичко, в този момент мисля за загубата на Андре като мой сътрудник и другар - това е извънредно. Той беше превъзходен, ерудиран, извънредно занимателен и жив. Подобно на доста дългогодишни връзки, имало е и комплицирани моменти, само че всичко, което желая да си спомня през днешния ден, всичко, което ме интересува, е блестящият и съчувствен мъж, великодушен и любящ другар за мен и за моето семейство в продължение на доста, доста години, който ще ми липсва толкоз доста.” Написа Ана Уинтур.

Тали стартира да се занимава с мода в Института за костюми на Метрополитън музей. Оттам отива в Interview на Анди Уорхол, Women`s Wear Daily и New York Times, преди да поеме длъжността фешън публицист във Vogue през 1983 година Анна Уинтур го назначава за креативен шеф през 1988 и това партньорство продължава до 2013 година.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР