Андон Гущеров пристигна в ЦСКА 1948 малко преди старта на

...
Андон Гущеров пристигна в ЦСКА 1948 малко преди старта на
Коментари Харесай

Андон Гущеров: Имаме отбор за първо място и финал за Купата

Андон Гущеров дойде в ЦСКА 1948 малко преди старта на Трета Югозападна Лига през 2017 година. Избухна с хеттрик във втория кръг против Свобода Пещера и от този момент не стопира да къса мрежите на противниците. Нападателят даде изявление за клубния уебсайт на " алените ", което Sportal.bg разгласява без редакторска интервенция.

- Андон Гущеров, извънредно ми е прелестно да беседваме в последните часове от лагера в Анталия. Свърши ли ЦСКА работата, за която е в Белек? Свърши ли персонално твоята работа?

- Свършихме много работа, следва ни още една контрола, само че се надявам да я изиграем допустимо най-хубавия метод. Съответно треньорското управление да остане предостатъчно. Аз персонално се усещам добре, във форма съм, нека продължа серията от предишния сезон. Най-важното е да нямам травми, пък другото ще си пристигна.

- 24 гола за състезание е извънредно високо вдигната летва от есента, ще успееш ли да ги повториш, въпреки и в по-малко мачове, защото с Локо София към този момент изиграхме и втората среща?

- Дай Боже, уповавам се да бъда оптимално потребен на ЦСКА, а дали ще въвеждам, дали ще депозирам, за мен няма значение огромно. Важното е тимът да върви и да реализира задачата, а тя е единствено и само първото място.

- По-лесно ли ще е с класни момчета като Дани Младенов, Славчо Шоколаров, без да недооценявам нито един от сътрудниците ти?

- Всеки един добър футболист е добре пристигнал. Дано с техния опит оказват помощ на ЦСКА да се върне на мястото, което му отива – efbet Лига и то посредством директна промоция.

- Каза да се върне, по тази причина не мога да не попитам за какво ЦСКА загуби тези мачове в Ловеч и Ерден и сдаде първото място, извоювано след това фамозно 5:0 над Септември?

- Защо! (въздъхва). Може би подценяване на дадени моменти, ненапълно малшанс, само че би трябвало да си вземем поуките от тези два мача и да не ги позволяваме.



- Може ли ЦСКА да се трансформира в един български вид на Ливърпул – единствено победи, победи, победи..

- Затова сме се събрали всички – треньори, футболисти. Всеки дава максимума, Дай Боже, да се получи, само че времето ще покаже.

- Да преминем към другия шампионат. Уважение към Локо Пловдив, само че какви са възможностите на ЦСКА в четвъртфинала?

- Моите почетения също към Локо Пловдив, уповавам се да покажем играта, която показахме против различен класен тим от efbet Лига – Берое. Дано се поздравим като спечелили на Лаута.

- Докъде се реализират персонално твоите фантазии в шампионата?

- Аз съм максималист човек, ще дам всичко от себе си да стигнем край и да спечелим.

- Не е загадка, че към теб имаше трансферен звук. Чу се за предложения от арабския свят, от Полша. Приключи ли всичко, почисти ли главата или има още разновидности?

- Сега съм съсредоточен единствено върху ЦСКА. Ако в даден миг се появи оферта, която удовлетворява управлението и мен персонално, може да се стигне до трансфер. За момента съм в ЦСКА. Имаше разновидности, само че с управлението преценихме, че ще играя в ЦСКА.

- Ти си водещ голмайстор на професионално равнище в България, за какво толкоз късно блесна геният ти?

- Не знам! Стилът на ЦСКА ми пасна добре и разпрострях своя капацитет. В Славия бях на 18 години, много дребен, не ми се даваше късмет, в Нефтохимик същата работа. В ЦСКА се случи нещо друго. Дойдох при Вальо Ииев, той твърдо разчиташе на мен и аз демонстрирах какво мога. Същото важи и за идващите треньори. Това ме прави благополучен.



- Повечето момчета на лагера са много дейни след вечеря, играят ФИФА, приказват във фоайето, до момента в който ти се затваряш в стаята, стана ми забавно?

- Е, и аз играя ФИФА, само че множеството време обичам да съм в стаята, почивам, виждам телевизия, играя с телефона, това е.

- Промени ли те бащинството?

- Донякъде да. Но не и чак толкоз. Чуваме се всеки ден, виждаме се по телефона, естествени работи.

- Да минем към по-интересните въпроси, т.е. на почитателите, а не моите. Пламен Йорданов с три въпроса. Първи е обичан български футболист?

- Любим футболист изобщо ми беше Роналдо Феномена. Но той спря, уви. От българските в най-голяма степен Димитър Бербатов.

- От твоя край е Бербатов. Ритуал при излизане?

- Нямам подобен.

- Трети въпрос на Пламен – ще станеш ли голмайстор на efbet Лига?

- Ще дам всичко от себе си, обикновено е да го желая.



- Венци Иванов пита по какъв начин реши да се занимаваш с футбол?

- Баща ми е някогашен футболист и взех решение да потегли по неговите стъпки, ненапълно се получават нещата.

- Той като какъв е играл?

- Централен нападател в Беласица.

- Владимир твърди, че ти би приключил повече работа от Марселиньо в националния отбор. И пита – идвал ли е някой от селекционерите да те гледа?

- Онзи ден против Арда на контролата пристигна Георги Дерменджиев. После и с Рапид.

- Горе-долу нещо игра против Арда, вкара им два гола, след това един с Рапид. Георги пита би ли играл за отбора от „ Българска армия”?

- Не! На този стадий – не.

- Тодор пита за обичан тим в чужбина – клубен и народен?

- Барселона. Национален нямам.



- Петьо Манолов се интересува от повода да се влюбиш във футбола?

- Аз към този момент отговорих. Баща ми ме заведе на стадиона. Първа подготовка и то...няма прекъсване.

- Много забавен въпрос от Огнян – най-известната ти съгражданка е Баба Ванга, която също носи семейството Гущерова. Роднини ли сте?

- И преди са ме питали, само че не знам такова нещо. Просто съвпадане. И да има нещо далечно, аз не знам.

- Ангел пита дали помниш, че вкара гол на Райс Мболи за Купата и Септември Симитли в профил ЦСКА с 2:1 преди много към този момент години?

- Много добре си припомням! За Септември това беше огромен мач, имаше доста наслада по трибуните, всички бяхме щастливи. Няма по какъв начин да е другояче! Отстраняваш ЦСКА на четвъртфинал! Излязох отляво самичък против Райс и с левия крайник стрелях под гредата.

- Г-н Ангелов пита на кой тим най-вече обичаш да вкарваш голове?

- Няма значение, за мен значимото е да отбелязвам.

- Аз пък съм забелязал, че като петричанин обичаш да наказваш Пирин?

- Ами да, имам задявка с тях от дълго време.

- Йоан Паташев се интересува дали би играл за Левски?

- Не.

- Кирчо Попов пита дали ще се върнеш един ден в Симитли?

- Защо не, един ден може и това да се случи.



- Христо Стоянов праща поздрави от Петрич, Калифорния и задава въпрос за най-красивия гол, който си вкарвал?

- Срещу Локомотив Горна Оряховица като посетител, победихме 1:0 и вкарах със странична ножица.

- Благодаря за изявлението и поисквам тази ранглиста на красивите голове да я обновяваш и обновяваш.

- Благодаря и аз.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР