Андон Дончев от партията на Веселин Марешки мистериозно хвърли оставка

...
Андон Дончев от партията на Веселин Марешки мистериозно хвърли оставка
Коментари Харесай

Изненадваща рокада във ”Воля”, прекратиха пълномощията на депутата Андон Дончев

Андон Дончев от партията на Веселин Марешки мистериозно хвърли оставка като народен представител. Парламентът я утвърди с 82 гласа „ за “, 4 „ срещу “ и 3 „ въздържал се “.
Дончев бе ръководител на Комисията по политиките за българите в чужбина.
Павел Шопов от „ Атака “ в процедура по негативен избор изясни, че е дал своя вот „ срещу “, тъй като Народното събрание губело човек, който бил наясно с всичко, което става в държавата; който постоянно желал да се изкаже, само че не го правел. Дончев бил с доста високо възприятие за дълг. Сега Народното събрание ставал по-малко парламент.
Шопов посочи, че не знаел каква е повода за оставката на депутата - какви са вътрешните му подбуди и споровете във " Воля ". Но знаел, че в случай че искаш да се бориш за позициите си, не би трябвало да дезертираш.
Според формалното волеизявление на Андон Дончев той подава оставка " по съображения от персонален темперамент ", както изчете ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.
Дончев бе народен представител от Варненския изборен регион и следва да бъде заместен от идващ човек от листата от парламентарните избори през 2017 година
Днес той не участва в пленарна зала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР