Андон Балтаков е новият генерален директор на БНР. Той беше

...
Андон Балтаков е новият генерален директор на БНР. Той беше
Коментари Харесай

Андон Балтаков е новият генерален директор на БНР

Андон Балтаков е новият общоприет шеф на БНР. Той беше определен след две поредни гласувания през днешния ден. В последна сметка събра 4 гласа,,за " и един " въздържал се " от членовете на Съвета за електронни медии.


Точно като на съревнование - след първото гласоподаване резултатът беше 2 на 2 на 1, само че след преосмисляне на вота - от медийния регулатор избраха Андон Балтаков. Зад гърба си той има впечатляваща медийна кариера:

- обучение в университета Йейл

- ръководи консултантска компания в Съединените щати

- взаимни планове с Ройтерс

- 7 години в организация Associated Press в Ню Йорк

- старши шеф бизнес интервенции в CNN Digital и в този момент общоприет шеф на публичното радио.

Първи опит за избор на общоприет шеф на БНР.
Галина Георгиева, член на Съвет за електронни медии: Най-откроилият се с вижданията си за бъдещето на БНР е господин Андон Балтаков.Бетина Жотева, член на Съвет за електронни медии: Г-н Андон Балтаков.Ивелина Димитрова, член на Съвет за електронни медии: Това е господин Митко Димитров. Розита Еленова, член на Съвет за електронни медии: Антон Митов.София Владимирова, ръководител на Съвет за електронни медии: Г-н Антон Митов.
И провал. Няма болшинство. Трябват 3 от 5 гласа за 1 претендент. Следва отмора от час. И смяна в гласуването на двама от членовете на Съвет за електронни медии. Определиха я като компромис в името на стабилността в БНР.
Ивелина Димитрова - член на Съвет за електронни медии: Точно в този миг и при идните промени - законодателни в ЗТР, там би трябвало да има посланичество. Трябва да се вземат доста значими решения през идващите месеци и това само може да го направи титуляр. Ще удължим мъката на радиото, по тази причина ще направя компромис. София Владимирова - ръководител на Съвет за електронни медии: И не следва БНР да бъде сложено дълго време в тежка нестабилна обстановка заради липса на ръководство. Затова аз също ще поддържа господин Андон Балтаков.
Новият шеф на радиото Андон Балтаков влиза в БНР със поръчка преди всичко да подсигурява свободата на словото. Финансите на радиото също ще бъдат приоритет.
Андон Балтаков - новоизбран общоприет шеф на БНР: Това ще бъде една от първите задания, с които ще би трябвало да се заема е да схвана финансовото положение на радиото, с цел да забележим какви запаси радиото може да има, с цел да може публицистите в БНР да се усещат добре заплатени и в това време да забележим с какви финанси разполагаме, с цел да стартира да се осъществя концепцията ми.
До промяна на шефа на радиото се стигна откакто мандатът на Светослав Костов беше предварително преустановен от Съвет за електронни медии поради невижданото прекъсване на стратегия Хоризонт за няколко часа на 13 септември 2019. Костов води правосъдно дело в своя отбрана. От Съвет за електронни медии са безапелационни: решението, което са взели е вярно и законосъобразно.

Днес от КПКОНПИ образува производства за определяне на спор на ползи по сигнал, че някогашният началник на радиото Александър Велев, че е дал за прилагане на Съвет за електронни медии автомобил, който се поддържал от бюджета на радиото и по този метод си обезпечил поддръжка от членовете на Съвет за електронни медии. От регулатора обясниха, че са получили бракуван автомобил от радиото и плащали сами неговата поддръжка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР