Анди Уорхол е казал, че “в бъдещето всеки ще бъде

...
Анди Уорхол е казал, че “в бъдещето всеки ще бъде
Коментари Харесай

Колко струва да станеш “звезда” в Instagram

Анди Уорхол е споделил, че “в бъдещето всеки ще бъде знаменит за 15 минути ”. А неговият откъс е мъчително правилен в ерата на обществените мрежи.

На пръв взор Instagram звездите имат всичко: красива осанка, блестящ живот и благоприятни условия, които ги водят на най-екзтотичните и живописни места в света. Париж, Санторили, Амалфи, Бора Бора, Ню Йюрк стават декор на неповторими фрагменти, трупащи лайк след лайк, коментар след коментар в обществената мрежа. С милионите почитатели идва и въздействието, което доста марки търсят в Instagram звездите. А от там следват контракти с козметични, фешън и начин на живот компании, които от време на време им докарват милиони в банковите сметки.

Но какъв брой от това въздействие е действително? Отговорът ни дава любопитен опит на маркетинговата организация Mediakix, който потвърждава, че всеки може да сътвори своя подправен живот, с цел да се радва на разнообразни дивиденти.

Агенцията основава два подправени профила в Instagram: първият е начин на живот и фешън, зад който стои “модел ”, а вторият – за пътувания. За първия акаунт Mediakix наемат модел, с който снимат няколко фотосесии в един и същи ден. Така дават старт на Алекса Рей (calibeachgirl310). Вторият е отдаден на Аманда Смит (wanderingggirl) и целият профил е формиран от безвъзмездни фотоси, на които девойки с руса коса театралничат по целия свят, само че в никакъв случай не гледат в камерата.

След това организацията стартира да купува почитатели. “Започнахме от 1000 дневно, защото се притеснявахме, че прекомерно многото почитатели ще се окажат подозрителни и Instagram ще спре акаунта, ” споделят от Mediakix. “Бързо обаче разбрахме, че можем да си купим до 15 000 едновременно и да нямаме никакъв проблем. ” Цената на 1000 почитатели варира сред 3 и 8 $.

“След като натрупахме почитателите, трябваше да стартираме да купуваме лайкове и мнения. ” Mediakix плащали по 12 цента за коментар и сред 4 и 9 $ за 1000 лайкове. За всяка фотография купили сред 500 и 2500 лайка и сред 10 и 50 коментара. Целият опит коствал на организацията към 1000 за двата акаунта.

След като и двата профила минали границата от 10 000 почитатели, която нормално се изисква от марките за възможен контракт, Mediakix почнали да ги оферират на спонсори. “Осигурихме си сделки с четири марки, по две за всеки акаунт.

Профилът на модела подписа договорка с компания за бански костюми и такава за храни и питиета. Този за пътешествията – с бранд за алкохол и същата компания за храни. За всяка договорка инфлуенсърите щяха да получават пари, безвъзмездни артикули или и двете. ”

Накрая Mediakix разгласяват резултатите от изследването в своя уебсайт, стараейки се да покажат какъв брой рискови могат да бъдат подправените инфлуенсъри освен за марките, които им заплащат, само че и за почитателите им. /missbloom.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР