Анди Руис ще трябва да се изправи в мач реванш

...
Анди Руис ще трябва да се изправи в мач реванш
Коментари Харесай

Промотърът на Джошуа не очаква Анди Руис да се бие с Кубрат Пулев

Анди Руис ще би трябвало да се изправи в мач реванш против Антъни Джошуа, преди да пази международните трофеи, които завоюва. Това сподели промотърът на английския боксьор Еди Хърн във връзка обстановката в свръхтежката категория.

През уикенда Руис сътвори сензацията на века, нанасяйки първа загуба в професионалната кариера на Джошуа. Американецът от мексикански генезис завоюва три от най-ценните трофеи в тежка категория, откакто нокаутира Джошуа в седмия рунд.

Победата на Руис заплете обстановката в дивизията, като към момента не е ясно дали той би трябвало да пази купите си, или да се насочи към реванш с Джошуа, какъвто попада в контракта сред двамата боксьори.

" Реваншът има преимущество пред отбраната на коланите. Вторият мач сред Анди и Ей Джей още веднъж ще бъде за всички трофеи. Антъни желае да си върне коланите и би трябвало да получи такава опция ", сподели Хърн.

В последните дни се разисква ситуацията на Кубрат Пулев, който е наложителен кандидат за купата на Международната боксова федерация (IBF). Според Хърн българинът ще би трябвало да чака макар изказванията, че купата на IBF ще бъде отнета от Руис и Пулев ще се бие с Тайсън Фюри за нея.

 Еди Хърн.
© Reuters

Еди Хърн.

" Трябва да сме ясни, че IBF не е първият пояс, който би трябвало да бъде защитаван, в случай че се водим от ротацията. Първа подред е купата на Световната боксова организация (WBO) ", сподели още промотърът на Джошуа.

Титлата беше извоювана от Джошуа в мач против Джоузеф Паркър, а в този момент от Руис, само че към момента не е защитавана против формален кандидат. Номер 1 в листата на WBO е Дилиън Уайт. " Вече приказвах с Пако Валкарел (президентът на WBO). Той няма желание да лишава купата на Анди. Едва след реванш с Ей Джей ще приказват за отбрана на пояса ", добави Хърн.

Кубрат Пулев е с лишен лиценз от Спортната комисия на Калифорния до септември, като има и наложена санкция от 2500 $. Пулев има период да приключи курс, обвързван със половите похищения.

На 22 юли българският боксьор ще би трябвало да се яви още веднъж пред комисията и да показа доказателства за приключването на курса. Ако той не извърши изискванията, наказването ще бъде удължено на 12 месеца.

Кой е Анди Руис - новата сензация в бокса четете тук.
Как се разместиха картите в тежката категория след триумфа на Руис четете тук.

Фотогалерия: Сензацията на века в бокса и детронирането на краля >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР