Анди Руис-младши поднесе една от най-големите изненади в историята на

...
Анди Руис-младши поднесе една от най-големите изненади в историята на
Коментари Харесай

Руис: Джошуа ме подцени заради външния ми вид, а не трябваше

Анди Руис-младши сервира една от най-големите изненади в историята на професионалния бокс и е новият международен първенец в тежка категория. Мексиканецът с американски паспорт шокира доминанта Антъни Джошуа и взе купите на англичанина във версии WBA, WBO и IBF след победа с механически нокаут в 7-ия рунд в зала " Медисън Скуеър Гардън " в Ню Йорк.

Руис смъкна Джошуа в нокдаун цели 4 пъти – два пъти в третия и още два пъти в седмия рунд. Новият първенец получи мача единствено поради това, че първичният противник на Джошуа – Джарел Милър, бе заловен с допинг. След мача Руис разгласи, че всички го подценявали поради външния му тип и тежестта му - 121 кг. Той бе най-тежкият противник в кариерата на Джошуа.

" Никой не вярваше в мен, всички ме подценяваха поради спомагателните ми мазнини, поради метода, по който наподобявам. Аз качих съзнателно още два кг за този мач, с цел да съм по-силен. Джошуа не трябваше да мисли за мачовете след мен. Той удря крепко, само че аз съм мексикански боец. Сбъднах фантазията си, аз съм първият мексикански първенец в тежка категория, животът ми ще се промени ", сподели Руис, който към този момент има 33 победи (22 с нокаут) и 1 загуба.

Срещата с Джошуа изглеждаше завършила за мексиканеца в третия рунд, когато той бе свален на земята с ъперкът и ляво кроше. Руис освен се подвигна, само че и незабавно се хвърли в офанзива. До края на рунда той прати противника си в нокдаун два пъти. В първия случай той вкара мощен десен, а по-късно и още няколко удара. Джошуа стана, само че малко по-късно бе свален още веднъж след поредна композиция от няколко удара.

В идващите рундове първенецът се опитваше да държи кандидата надалеч с правия си удар, само че Руис намираше метод да нападна от близка отдалеченост. В седмия рунд той съумя да смъкна Джошуа с поредна композиция от няколко удара. Британецът се подвигна на крайници, само че след това бе свален още един път. Джошуа стана, отиде в ъгъла, без защитната гума в устата си и с разкървавен нос, очевидно комплициран, а съдията Майкъл Грифин реши да спре мача.

Джошуа, който към този момент е с 22 победи и 1 загуба, призна, че противникът му е бил по-добър и разгласи, че ще се възползва от клаузата си за реванш:  " Руис е първенец към този момент, само че аз ще се върна. " Вторият мач сред двамата евентуално ще е през ноември във Англия, а Руис се зарече, че ще тренира още повече, с цел да замязя на " мексиканския Антъни ".

Реваншът ще отсрочи и мача на Кубрат Пулев, който е наложителен кандидат за пояса на IBF. Вчера се появиха клюки, че IBF може да принуди Руис първо да срещне Пулев, в случай че не желае да загуби пояса служебно, но промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, разгласи, че реваншът ще е за трите международни трофеи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР