Анди Родик определи Карлос Алкарас като „животно“ след изумителното представяне

...
Анди Родик определи Карлос Алкарас като „животно“ след изумителното представяне
Коментари Харесай

Анди Родик: Алкарас е животно, напомня ми на Агаси


Анди Родик дефинира Карлос Алкарас като „животно“ след изумителното показване на испанеца против Стефанос Циципас на осминафиналите в Маями. Тийнейджърът записа двусетов триумф над международния №5 в конфликт, който почитателите и специалистите дефинираха като един от мачовете на сезона, и доближи до втори следващ Мастърс четвъртфинал. По-рано този месец Алкарас игра на полуфиналите в Индиън Уелс, където отстъпи пред Рафаел Надал след трагична трисетова борба.

„Движението на Алкарас по корта е необикновено. Обикновено множеството играчи се нуждаят от години, с цел да усъвършенстват тази част от играта си, само че при него този развой наподобява съвсем приключен. Изглежда по този начин, като че ли във всеки един миг е кадърен да пласира форхенд уинър. Може да върне всяка топка със същата експедитивност и мощ, с която е била отправена към него, и по този метод да направи съперника си беззащитен. В това отношение ми припомня доста на Андре Агаси“ – разяснява някогашния №1 в студиото на Tennis Channel.

В тазвечершния четвъртфинал Алкарас ще се изправи против 48-мия в света Миомир Кецманович, като това ще бъде първи дуел посред им. Испанецът към този момент извърши една от главните си цели за сезона, спечелвайки своята дебютна ATP 500 купа на шампионата в Рио де Жанейро, като в този момент ще се стреми да направи поредна крачка към втората – да приключи сезона в Топ 30 на ранглистата.

„Карлос въобще не се майтапи. В бъдеще той ще бъде все по-сериозен фактор в мъжкия тенис. Много хора дефинираха успеха му над Циципас като сензация, само че персонално аз не бях изключително сюрпризиран. Не мисля, че в миналото се е случвало да чакаме от състезател на неговата възраст да печели толкоз постоянно и то на най-големите шампионати. Той е същинско животно, в най-хубавия смисъл на понятието“ – сподели още първенецът на US Open за 2003 година

Мачът сред Алкарас и Кецманович е трети в днешната стратегия на централния корт и ще стартира не преди 02:00 ч.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР