Анди Родик официално стана тенис легенда, след като бе приет

...
Анди Родик официално стана тенис легенда, след като бе приет
Коментари Харесай

Анди Родик в “Залата на славата”: Във вакуума на Голямата четворка

Анди Родик публично стана тенис легенда, откакто бе признат в “Залата на славата” и дружно с Ким Клайстерс получи най-голямото самопризнание, на което един състезател може да се надява след края на кариерата си.

“Не мога да допускам какво равнище на тенис видях в спортния си път, толкоз доста върхове бяха счупени пред очите ми. И толкоз доста не престават да се усъвършенстват, с помощта на Роджър, Рафа, Новак и Мъри. Те играят на някакво напълно друго равнище, което до момента никой не беше виждал. Да съм с техния вакуум толкоз време беше доста тежко, само че все пак се считам за късметлия. Имах шанса да се изправя против Джордан и да се опитам да го опазя, да устоя 12 рунда с Али… Сигурно по този начин се усещат хората, когато гледат по какъв начин Пикасо твори онлайн. Аз присъствах на всичко това!”, сподели Родик, който завоюва единствения си Голям шлем на US Open през 2003 година, а другояче има още три финала - всичките изгубени от Роджър Федерер (три пъти “Уимбълдън” и един път US Open). Най-знаменитият му двубой с швейцареца е през 2009-а на “свещената трева” в Лондон, която Федерер завоюва с 16:14 в петия сет.

Ким Клайстерс има четири трофеи от Шлема на сметката си, а три от тях тя сграбчи откакто се върна на корта през 2009-а след раждането на щерка си. Тя е победителка в Australian Open през 2011 година и в US Open през 2005, 2009 и 2010 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР