Анди Родик не спести комплименти към Карлос Алкарас, след като

...
Анди Родик не спести комплименти към Карлос Алкарас, след като
Коментари Харесай

Родик: Алкарас заслужава да е №1, но Джокович е най-добрият


Анди Родик не спести похвали към Карлос Алкарас, откакто младежът подпечата мястото си като №1 в света в края на сезона във вторник.

Рафаел Надал и Стефанос Циципас имаха шансове да го изпреварят на Nitto ATP Finals, само че ранните им провали в шампионата подсигуриха оставането му на върха до началото на 2023.

„ Момчето се издигна извънредно бързо и е явно, че ще печели шампионати от Големия шлем, “ сподели Родик пред The Tennis Channel.

Въпреки това в очите на американеца Карлитос към момента има какво да построи, с цел да задмине Джокович като водещото име в спорта сега.

„ Гледайки към идната година, съгласно мен ще е мъчно да намерите човек, който да не мисли, че Новак е най-хубавият тенисист в света, “ добави Анди.

„ Карлос Алкарас заслужава да е №1. Беше необикновено да го гледаме тази година. Иска ми се да беше в Торино, с цел да се сблъска с феноменалните играчи там, само че сложи здравето преди всичко. Предстои му дълга кариера – той е подарък за тениса. “

Голямата четворка е спечелила 36 от последните 43 трофеи от Големия шлем и продължава да господства спорта, въпреки и към този момент главно това да вършат Надал и Джокович.

„ Показва какъв брой са егоистични – не разрешават на нас, смъртните, да се докоснем до трофеите, “ пошегува си някогашният №1. „ Не зная дали ще забележим в миналото още веднъж сходно неизменност, каквото те ни демонстрираха през последните 20 години. Напълно революционизираха играта – неуместно е. “

„ Беше нужно да се появи удивителен гений като Алкарас, който е приключен играч на 19 години, с цел да се спре тяхната доминация. Какъв гений само… “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР