Анди Мъри заяви, че в тениса трябва да се избягват

...
Анди Мъри заяви, че в тениса трябва да се избягват
Коментари Харесай

Анди Мъри: Мачове до четири часа сутринта са фарс

Анди Мъри съобщи, че в тениса би трябвало да се заобикалят късните вечерни мачове, откакто той завоюва забележителна победа на Откритото състезание на Австралия над Танаси Кокинакис, а срещата приключи в 4.05 сутринта сутринта.

Бившият номер 1 в света преодоля пасив от два сета и 2:5 в третия, с цел да реализира триумф с 4:6, 6:7(4), 7:6(5), 6:3, 7:5 за 5:45 часа и да продължи в третия кръг.

Мъри сподели, че програмата на шампионатите от Големия Шлем би трябвало да се преразгледа.

" Да завършиш в 4 часа сутринта не е идеално, не знам за кого е от изгода. Мач като този, а ние идваме тук и обсъждаме времето, а друг героичен дуел Мъри-Кокинакис. Всичко наподобява малко като фарс ", сподели британецът.

" Удивително е, че хората останаха до края. Наистина благодаря на почитателите, които вършат това, създавайки атмосфера за нас до края. Някои хора би трябвало да работят на идващия ден... Ако детето ми беше подавач на топки на този шампионат и се прибeре у дома в пет сутринта, като родител не бих бил склонен на това ", добави Мъри.

" Това не е от изгода за никой. Не е от изгода за съдиите, формалните лица. Не мисля, че е ужасно и за почитателите. Не е добре за играчите, сигурно ", сподели още той.

Мъри, който изглеждаше необикновено по-свеж в края, макар че играеше с железна тазобедрена става и беше с 10 години по-възрастен от противника си, съобщи, че бавните условия не са помогнали.

" Кортовете не са мудни. Но топките, когато започнахме довечера, усетихме, че няма напън в тях, съвсем като плоски са. Точно от това се оплаквах. Просто е мъчно да правиш печеливши удари след дълги разигравания. Виждали сте го. Мисля, че през вчерашния ден имаше разиграване със 70 удара, неведнъж има с 35-45 удара, което не е обикновено. Да, евентуално би трябвало да се обърне внимание на това ", сподели Мъри, който към този момент е прекарал близо 11 часа на корта в първите си два мача и чака в третия кръг Роберто Баутиста Агут от Испания.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР