Анди Мъри все още е в търсене на първата си

...
Анди Мъри все още е в търсене на първата си
Коментари Харесай

Анди Мъри загуби и втория си мач след завръщането си

Анди Мъри към момента е в търсене на първата си победа на сингъл след претърпяната интервенция на хълбока през януари. Бвшият №1 в света загуби и втория си мач след завръщането, откакто отстъпи пред Тенис Сандгрен (САЩ) със 6:7 (8:10), 5:7 в първия кръг на шампионата в Уинстън-Сейлъм, който е от сериите АТР250. Участващият с “уайл кард” британец сподели борбен дух, само че се съобщи след два часа и 11 минути игра.

В първия сет всеки от състезателите си вземаше подаването, като в тайбрека Мъри поведе с 3:1, по-късно и с 8:7, само че не съумя да удържи и отстъпи.

Във втория сет бяха осъществени общо пет пробива, като съдбоносен се оказа този в 11-ия гейм. Мъри таман беше взел подаването на противника и изравнил до 5:5. Но в идващото разиграване направи две непредизвикани неточности и даде мача на Сандгрен, който във втория кръг ще играе с номер 2 в схемата Денис Шаповалов (Канада).

In two tight sets it's Tennys Sandgren who takes out former world no. 1 Andy Murray in his quest for his first singles win after hip surgery. 7-6(8), 7-5.

He takes on no. 2 seed wild card and Denis Shapovalov at 7:00pm EDT.
--#wsopen#builtforthesouth#atp#usopenseries pic.twitter.com/zfRXDQxs2c
— Winston-Salem Open (@WSOpen) 20 август 2019 година За Мъри самото присъединяване на сингъл може да се назова триумф, откакто единствено преди седем месеца той се подложи на интервенция за промяна на тазобедрена става и не се знаеше дали изобщо ще може да играе още веднъж тенис на професионално равнище. Той обаче направи всичко по силите си, с цел да се върне на корта и да продължи да се бори.

Миналата седмица в Синсинати Анди изигра и първия си формален мач на сингъл, само че отстъпи с 4:6, 4:6 пред французина Ришар Гаске. Британецът към този момент разгласи, че не възнамерява да играе да Откритото състезание на Съединени американски щати, което започва в края на месеца и се готви с по-дългосрочна цел.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР