Анди Мъри трябваше да премине през редица операции в последните

...
Анди Мъри трябваше да премине през редица операции в последните
Коментари Харесай

Пореден урок по непримиримост: Възроден Мъри намери сили да пречупи и Зверев!

Анди Мъри трябваше да премине през редица интервенции в последните години и лекарите бяха безапелационни, че някогашният номер едно в никакъв случай повече няма да може да играе професионален тенис. Британецът обаче не се обезкуражи от събитието, че трябваше да се състезава с железна тазобедрена става и от началото на новия сезон изумява с физическата си устойчивост и борбен дух.

Мъри измъкна две невероятни петсетови драми на Аустрелиън Оупън, като реализира фамозни обрати над Матео Беретини и Танаси Кокинакис, а през тази седмица в Доха ни предлага още от същото. Сър Анди отрази 3 мачбола на старта против Лоренцо Сонего, до момента в който през днешния ден резервира отличния си баланс в срещите си с Алекандър Зверев, побеждавайки го за трети път в общо 4-те мача посред им - 7:6(5) 2:6 7:5. Така 35-годишният тенисист ще срещне Александър Мюлер в спор за място във финалната четворка на конкуренцията в катарската столица.

He did it... again!

Andy Murray beats Alexander Zverev (who was quite good today) 7-6(5), 2-6, 7-5 in 3h03 to reach the QFs in Doha.

4th win of the season for the former #1, all epic battles.
— José Morgado (@josemorgado)
Първият сет продължи маратанските 76 минути и Зверев на два пъти излизаше напред с пробив, само че по този начин и не можеше да развие своето преимущество, което докара до изиграването на тайбрек, а там Мъри беше надалеч по-стабилен от съперника си, който сервираше доста под нормалните си стандарти и справедливо британецът извоюва триумфа в частта.

Вторият сет ни предложи изцяло друга картина на корта, защото международният номер 16 стартира да  диктува напълно играта, до момента в който трикратният първенец от Шлема стоеше прекомерно пасивно в разиграванията и това разреши на настоящият олимпийски първенец да осъществя цели два брейка, осигурявайки си изиграването на решителна част.

Там привидно още веднъж самодейността беше на страната на четвъртия подложен, чиято канонада от асове оставяше без никакви шансове тогавашния лидер в международната класация. Ветеранът обаче не спираше да се бори за всяка една точка, отразявайки две благоприятни условия за пробив и дочака своя миг, с цел да реализира съдбоносен брейк за 6:5 в своя изгода, след което беше безукорен от сервис линията и можеше да отпразнува следващата си епична победа през 2023-та година.

BUILT DIFF
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР