Анди Мъри ще се изправи срещу Стефанос Циципас в следващия

...
Анди Мъри ще се изправи срещу Стефанос Циципас в следващия
Коментари Харесай

Анди Мъри показва уважение за „добрия човек“ Стефанос Циципас

Анди Мъри ще се изправи против Стефанос Циципас в идващия си мач на „ Уимбълдън “. Както е известно Мъри и Циципас влязоха в спор поради почивките за тоалетна на Откритото състезание по тенис на Съединени американски щати през 2021 година. Това към този момент е в предишното и в този момент шотландецът споделя, че почита „ положителния човек “

Стефанос Циципас разгласи, че Централният корт към този момент е като дневна за Анди Мъри, само че с помощта на шотландеца, визитите на гръцкия му конкурент до тоалетната ще са лимитирани.

Във втория кръг на Уимбълдън Мъри чака състезател, с който има история. 36-годишният британец съобщи след провалянето си на Откритото състезание по тенис на Съединени американски щати през 2021 година: „ Факт на деня: Ходенето до тоалетната на Стефанос Циципас лишава два пъти повече време, в сравнение с Джеф Безос да излети в Космоса. “

Още преди петия сет на шампионата в Ню Йорк Мъри упрекна Циципас в опит за машинация, като съобщи, че преднамерено се е забавил 20 минути, с цел да наруши играта му.

След това шампионатите от Големия шлем сложиха краткотрайно ограничаване за почивките за тоалетна - до една на мач. Продължителността би трябвало да е не е повече от 3 минути, с цел да спрат практикуването на такива тактики.

Това е добра вест за Мъри, който упорства, че спречкванията му с Циципас са в предишното.

„ Стефанос е един от най-хубавите играчи, споделя Мъри. - Той е в топ 10 на международната класация от много време. Стигал до призовите места на няколко шампионата от Големия шлем. Изискан тенис състезател е. Определено има прогрес. Трябва да играя доста добре, с цел да съумея да го победя. Прекарах не малко време с него на шампионата „ Лавър Къп “.

Това се случва през 2022, година по-късно след спречкването им на Откритото състезание по тенис на Съединени американски щати.

„ Не желаех да участвам на конференцията (в Ню Йорк), прибавя Мъри. - Бях приказвал авансово със съдията. Бях му споделил, че не желая да го върша, тъй като знаех тъкмо по какъв начин ще протече тя. Харесвам го. Смятам, че е добър човек. Бях доста сърдит след мача и отчаян от нещата, които се случиха. “

     „ Мнението ми за разпоредбите за тоалетните почивки... преди нямаше нищо сходно. Затова леко се злоупотребяваше “, прибавя Мъри.

Циципас пък съобщи: " Не чакам някой да ме поддържа, когато играя с Анди! И това не е първото ми родео! Преди няколко години, когато бях дете, помня по какъв начин станах очевидец на първата му купа от Уимбълдън. Когато се сетя за това в този момент, настръхвам. Беше му доста мъчно да завърши последния мач. Всеки път, когато виждам още веднъж този миг, ме побиват тръпки. Той е направил доста за спорта. Ще вляза в мача с доста почитание. Надявам се да покажа най-хубавата ми игра. Той е сложен конкурент, само че няма да се откаже. Централният корт за него е като всекидневна “, сподели Циципас.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР