Анди Мъри се класира за втори кръг на „Мастърс“ турнира

...
Анди Мъри се класира за втори кръг на „Мастърс“ турнира
Коментари Харесай

Анди Мъри си уреди мач с Медведев в Маями

Анди Мъри се класира за втори кръг на „ Мастърс “ шампионата в Маями след обеда над Федерико Делбонис с 7-6(4), 6-1. Макар първата част да бе изцяло равностойна, след това британецът изигра най-силния си сет от началото на сезона и стигна до изцяло подобаващ триумф над международния №36.

В идната фаза Мъри ще се изправи против лидера на схемата Даниил Медведев.

Двамата бяха отлични на сервис в първия сет и се стигна до тайбрек. При 5-4 за Мъри, британецът въпреки всичко съумя да завоюва подаването на противника, а след това аржентинецът позволи двойна неточност и по този начин носителят на три трофеи от Големия шлем се наложи със 7-6(4).

Във втората част Мъри изцяло контролираше обстановката, като осъществя ранен пробив за 2-0. Делбонис понижи резултата, само че това бе последният положителен миг за него в дуела. Световният №85 отговори с два поредни брейка и приключи мача с ретур уинър по правата, оформяйки крайното 7-6(4), 6-1 след час и половина на корта.

Career win No.701…

2x Miami champion defeats Delbonis 7-6(4) 6-1 to set up a second-round meeting with Medvedev!
— Tennis TV (@TennisTV)
В същото време Матео Беретини се отхвърли от присъединяване в конкуренцията. Той трябваше да играе против Хуан Мануел Серундоло, само че това няма да се случи. Световният №6 е получил травма в дясната ръка, поради която е бил заставен да се отдръпна.

Последните месеци не са по никакъв начин леки за Беретини във връзка с травмите. Той се отдръпна от Финалите в Торино поради контузия в коремната област, а през февруари приключи прибързано присъединяване си в Акапулко поради аналогична травма Италианецът съумя да се възвърне за шампионата в Индиън Уелс, само че бе надалеч от най-хубавата си форма и отстъпи пред Миомир Кецманович на осминафинала.

Очаква се Беретини да се завърне на корта за Мастърс шампионата в Монте Карло, който стартира на 10 април.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР