Анди Мъри се класира за полуфиналите на тенис турнира на

...
Анди Мъри се класира за полуфиналите на тенис турнира на
Коментари Харесай

Анди Мъри сломи Стефанос Циципас за полуфинал в Щутгарт

Анди Мъри се класира за полуфиналите на тенис шампионата на трева в немския град Щутгарт, откакто надделя в завладяващ конфликт Стефанос Циципас в два сета – 7-6 (4), 6-3, за един час и 40 минути игра.

Трикратният първенец в шампионатите от Големия шлем сподели, че се намира в свои води на тревата, където стана повторен победител на Уимбълдън през 2013 и 2016 години. Откриващата част мина под диктовката на сервиращите, като поставеният под номер 1 в главната скица на шампионата бе по-близо до спечелването й, стигайки до сетбол в 12-ия гейм. Мъри го отрази и сетът влезе в тайбрек, където един мини-пробив на сметката на шотландеца бе задоволителен за триумф в частта.

Във втората британецът дочака своя момент и стигна до първия пробив в срещата в шестия гейм. Оттам-насетне той не погледна обратно и осъществя третия си мачбол, с цел да победи против петата ракета в света. Двамата сервираха извънредно мощно за целия дуел, като Циципас загуби едвам четири точки на първо подаване, а Мъри – осем точки. Разликата пристигна от точките на втори сервис, където 68-ият в международната класация бе по-убедителен – 65 на 44%. В добавка, Мъри избави и единствената опция за пробив пред гръцкия си конкурент, която се откри в първия сет. Така той изравни в директните конфликти с Циципас след успеха на гърка в пет сета на Ю Ес Оупън предходната година.

В спор за място на финала Мъри ще играе с спечелилия от четвърфинала сред Мартон Фучович и Ник Кирьос, които стартират малко по-късно. Другият 1/2-финал в шампионата е явен, като ще опълчи втория в схемата Матео Беретини, обърнал сънародника си Лоренцо Сонего, и германеца Оскар Оте, траял напред след отвод на французина Бенжамен Бонзи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР