Анди Мъри реши да отговори на критиките на част от

...
Анди Мъри реши да отговори на критиките на част от
Коментари Харесай

Мъри за Madrid Open: Бях готов да играя в квалификациите


Анди Мъри реши да отговори на рецензиите на част от почитателите, съгласно които не е трябвало да приема предоставената му „уайлд кард“ за Мастърс шампионата в Мадрид. Първоначално британецът бе оповестил, че ще пропусне сезона на клей, само че преди няколко дни стана ясно, че е приел поканата да играе в испанската столица.

Организаторите на Mutua Madrid Open бяха съществено разкритикувани за това, че измежду общо деветимата играчи, получили „уайлд кард“ за шампионатите при мъжете и дамите, има единствено един испанец – 20-годишният Карлос Химено. Останалите са Мъри, Джак Дрейпър, Люка Пуй, Наоми Осака, Моника Пуиг, Линда Фрухвиртова, Марта Костюк и Кинвен Жен.

Фернандо Вердаско бе първото огромно име в испанския тенис, което изрази недоволството си. „За нас е изненадващо, както и дразнещо, че най-големият тенис шампионат в Испания показва толкоз малко поддръжка към играчите в страната посредством разпределението на поканите. Очевидно бизнес ползите са взели превес над тези на испанския спорт“ – написа някогашния №7 в Twitter.

Той бе подсилен от актуалната първа ракета на страната Паула Бадоса. „Много е тъжно, че виждаме сходни неща в испанския тенис. Особено при съществуването на толкоз мнго капацитет. Преди една година участвах с „уайлд кард“ в Мадрид и изиграх един от най-хубавите шампионати в кариерата си. Надпревара, която в никакъв случай няма да не помни с помощта на опцията да играя с „уайлд кард“. Това е голяма опция за всички и е срамно, че това се случва на едиснтвения шампионат от този сан, който Испания има. Трябва да предоставяме на нашите тенисисти опцията да израстват“ – написа международната №3.

Малко по-късно в Twitter се появиха голям брой мнения от страна на почитатели, съгласно които Анди Мъри не е трябвало да приема поканата на уредниците. Носителят на три трофеи от Големия шлем реши да отговори на един от тях, като съобщи „Нямах нищо срещу да играя в квалификациите. Най-вероятно иска ми се наложи да го направя в Рим. Значи в случай че някой шампионат ме предложения да играя в главната скица, би трябвало да откажа и да стартира от квалификациите, по този начин ли? Невероятно е какъв брой къса памет имат някои хора в тениса“.

Последното присъединяване на Мъри на шампионата в Мадрид бе през 2017 година, когато отпадна на осминафинал след загуба от Борна Чорич. Британецът е повторен първенец в шампионата, като през 2008 година победи Жил Симон на финала (6-4, 7-6), а през 2015 година победи над Рафаел Надал в мача за трофея (6-3, 6-2). Тазгодишното издание на Mutua Madrid Open ще се организира от 1 до 8 май.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР