Анди Мъри разкри, че отбелязва напредък по отношение на лечението

...
Анди Мъри разкри, че отбелязва напредък по отношение на лечението
Коментари Харесай

Мъри: Състоянието ми се подобрява, имам надежди за Уимбълдън


Анди Мъри разкри, че отбелязва прогрес във връзка с лекуването на травмата си и към момента се надява да играе на Уимбълдън. Британецът получи контузия в коремните мускули по време на финала в Щутгарт, като точно поради нея се отдръпна от шампионата в Куинс Клъб. Мъри съобщи, че ще подходи внимателно, само че все пак ще направи всичко допустимо да стартира още веднъж да тренира на цялостни обороти преди края на седмицата.

„Следващите няколко дни ще са доста значими за мен. Плановете ми не са се трансформирали – към момента имам намерение да играя на Уимбълдън. Състоянието ми се усъвършенства. Вчера се прегледах още веднъж на скенер и лекарите ме увериха, че всичко се развива по проект. През идващите няколко дни ще стартира последователно да усилвам интензитета на тренировките и се надявам, че няма да има усложнения“ – разяснява носителят на три трофеи от Големия шлем пред Eurosport.

„Определено се усещам по-добре спрямо вечерта след финала в Щутгарт. Въпреки травмата, към момента мога да упражнявам обикновено до избрана степен. Бих споделил, че тренировките вървят добре. Свърших доста работа, само че има някои удари и придвижвания, които са оттатък опциите ми сега. Надявам се, че в идващите дни това ще се промени. Контузията не е сериозна, само че е много подла, защото въздейства на подготовката ми. Трябва да се отнасяш деликатно към сходен вид контузии и да си доста порядъчен по време на мечението. Смятам, че досега върша тъкмо това“ – добави някогашният №1.

В Щутгарт Мъри записа четири двусетови победи, в това число над топ поставения Стефанос Циципас. Макар травмата да прекъсна стремежа му, двукратният олимпийски първенец остава оптимист.

„Всички, на които имам цялостно доверие по отношение на играта ми и придвижването ми по корта, са доста удовлетворени от метода, по който се развиват нещата. Дразнещо е, че съм в сходна обстановка тъкмо преди Уимбълдън, само че, въпреки това, през последните години прекосих през доста по-лоши. Именно това ме окуражава сега – че ми се наложи да се оправя с доста по-сериозни проблеми, само че съумях и съм тук: – приключи първенецът на US Open за 2012 година

В момента Мъри е №51 в международната класация и ще бъде измежду непоставените на Уимбълдън при положение, че вземе присъединяване в шампионата. Жребият ще бъде изтеглен в петък (24 юни) от 12:00 ч. българско време.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР