Анди Мъри не впечатли с изявите си по време на

...
Анди Мъри не впечатли с изявите си по време на
Коментари Харесай

Обнадеждаващо начало: Мъри съкруши поставен играч на старта на US Open и е във втори кръг

Анди Мъри не впечатли с изявите си по време на подгряващите шампионати преди Откритото състезание на Съединени американски щати и съществуваха голям брой въпросителни по отношение на формата, в която ще го забележим на последния за годината шампионат от Големия шлем. Въпреки това обаче британецът съумя да опровергае тези подозрения и макар на старта жребият да го опълчи на 24-ия подложен Франсиско Серундоло, някогашният №1 сподели класата си и пречупи съпротивата на младия аржентинец в поредни сетове - 7:5 6:3 6:3. Така той продължава към втория стадий на конкуренцията, където го чака конфликт с спечелилия всред Джон Милман и участващия с " уайлдкард " Емилио Нава.

От първите минути на срещата продължителните разигравания изобилстваха, само че с придвижване на времето Мъри стартира да изостря ударите си от ден на ден и това докара до пробив и задатък от 4:1 в негова изгода. Последваха обаче слаби минути за международния №51, от чиято ракета непредизвиканите пропуски зачестиха, ставайки причина за равнене на резултата за 5:5. Съвсем скоро трикратният първенец от Шлема възвърна ритъма в играта си и се възползва от напрежението, обхванало съперника, с цел да реализира брейк в последния вероятен миг и да се поздрави с триумфа в дебютния сет.

Печелившата му серия се пренесе и във втората част, където наблюдавахме фрапантен спад в равнището на показване от страна на младока. Той постоянно не успяваше да откри очертанията на корта, от което британецът не пропусна да се възползва, с цел да си построи солидна преднина от 5:0, предрешавайки изхода и на този сет в своя изгода.

Статуквото на корта не се промени и в третата част, защото и там сър Анди продължи да господства с помощта на стабилната си игра от главната линия и да натрупа точки в актива си с помощта на отличното ориентиране на своите удари и честите грешки от отсрещната страна. Той реализира нови два пробива, обезпечили му задатък от 5:1, и не след дълго съумя да постави точка на конфликта.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР