Анди Мъри направи обещаващ старт на сезон 2022, когато достигна

...
Анди Мъри направи обещаващ старт на сезон 2022, когато достигна
Коментари Харесай

Лендъл: Мъри е като булдог на корта, който не се спира пред нищо по пътя си

Анди Мъри направи обещаващ старт на сезон 2022, когато доближи до финала на АТР 250 шампионата в Сидни. Играта на британеца обаче претърпя цялостен разпад и той взе решение да приключи взаимната си работа с Ян де Вит, а при започване на този месец разгласи името на новия си треньор, който в действителност може да се дефинира и като остарял треньор - Иван Лендъл.

В скорошно изявление реномираният треньор и някогашен международен номер едно в АТР ранглистата разяснява повече по отношение на подновяването на взаимната си работа с Мъри, като дефинира английския играч като " булдог ". Ето какво тъкмо показа Лендъл:

" Не знаех какво да чакам от работата ми с Мъри, само че Анди несъмнено ме изненада прелестно. Мисля, че от физическа и психическа позиция той се намира в доста положително положение. Бедрото му основава все по-малко проблеми и това му разрешава да отделя повече внимание на характерни детайли от играта си. Той непрекъснато търси способи да бъде по-ефективен и непредсказуем на корта и считам, че това дава резултат. Моята задача е само да го поддържам и да бъда прям с него.

Мъри, сходно на Надал, Федерер и Джокович, изпитва същинска пристрастеност към тениса. Той е като булдог - постоянно е подготвен да се бори до дъно и да направи всичко по силите си, а от време на време даже и повече. В края на предишния сезон Надал не беше сигурен дали въобще в миналото още веднъж ще бъде назад на корта, а два месеца по късно завоюва трофея на Australian Open. Това са играчи, които имат непоклатима душeвност и в случай че си слагат съответна цел, е съвсем невероятно да не я реализиран ". - приключва изявлението си Лендъл.

Източник: Go Tennis

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР