Анди Мъри намери място в състава на Великобритания за предстоящите

...
Анди Мъри намери място в състава на Великобритания за предстоящите
Коментари Харесай

Мъри попадна в състава на Великобритания за купа „Дейвис“


Анди Мъри откри място в състава на Англия за идните конфликти от груповата фаза на шампионата за купа „Дейвис“. Британците са в група D дружно с отборите на Съединени американски щати, Казахстан и Нидерландия, а мачовете ще се проведат в Глазгоу от 14 до 18 септември.

През юни капитанът на тима Леон Смит съобщи, че Мъри няма да има обезпечено място в състава единствено поради името си и че трикратният „мейджър“ първенец ще би трябвало да се потруди за тази привилегия. Очевидно Смит е останал удовлетворен от представянето на сър Анди и някогашният №1 още веднъж ще играе за страната си. Днес бяха оповестени имената на четирима от петимата тенисисти в състава на Англия, като с изключение на Мъри са включени Камерън Нори, Даниел Еванс и Джо Солсбъри.

„Да играеш пред родна аудитория за купа „Дейвис“ постоянно е особено преживяване. Някои от най-прекрасните моменти в кариерата ми се случиха точно в този шампионат и затова да бъда още веднъж част от тима значи в действителност доста за мен“ – сподели Мъри пред уеб страницата на Lawn Tennis Association.

Мъри стартира сезона на трева по доста обещаващ метод, достигайки до финала в Щутгарт. В мача за купата против Матео Беретини обаче британецът претърпя травма, която повлия на представянето му на Уимбълдън и той отпадна във втори кръг след проваляне от Джон Иснър. Мъри още веднъж стартира да демонстрира напредък, достигайки до четвъртфинал в Нюпорт, само че северноамериканското турне на хард не стартира по никакъв начин добре за него и той отпадна още на старта във Вашингтон и Монреал.

Тази седмица Мъри ще се изяви на Мастърс шампионата в Синсинати, където ще се изправи против Стан Вавринка в най-очаквания конфликт от първия кръг. В случай, че двукратният олимпийски първенец победи, бихме могли да забележим много любопитен дуел сред него и актуалната първа ракета на Англия – Камерън Нори.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР