Анди Мъри логично бе много щастлив след вчерашната си победа

...
Анди Мъри логично бе много щастлив след вчерашната си победа
Коментари Харесай

Мъри: Имах малко шансове, но се възползвах от тях


Анди Мъри разумно бе доста благополучен след вчерашната си победа над Стефанос Циципас. Британецът надви над поставения под №1 грък в много завладяващ дуел и доближи до полуфинала на ATP 250 шампионата в Щутгарт. Това бе и първа победа на Мъри над състезател от челната петица на ранглистата от 2016 година насам.

„Атмосферата по време на мача беше невероятна. Трибуните бяха съвсем цялостни, което е ужасно. Времето беше прелестно и като цяло изискванията за тенис бяха в действителност доста положителни. Стефанос сервираше необикновено в първия сет, само че все пак мисля, че се оправих добре“ – разяснява след мача носителят на три трофеи от Големия шлем.

„Пред мен се откриха малко благоприятни условия, само че, за благополучие, съумях да се възползвам от тях. Той имаше няколко благоприятни условия да пробие сервиса ми, само че резервирах хладнокръвие и заобиколих тези рискове. Играх доста мощно в тайбрека, а по време на втория сет от ден на ден започнах да изпитвам възприятието, че владеея самодейността и управлявам разиграванията. Мисля, че се показах доста добре“ – добави някогашния №1.

Днес Мъри ще се изправи против Ник Кирьос в борба за място на финала, като статистиката дава съществени учредения за оптимизъм на двукратния олимпийски първенец. Той е спечелил пет от общо шестте мача сред двамата, само че последният дуел посред им приключи с победа за австралиеца. Това се случи на шампионата в Куинс през 2018, където Кирьос надви с 2-6, 7-6(4), 7-5.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР