Андерш Беринг Брейвик, крайнодесният фанатик, който уби 77 души при

...
Андерш Беринг Брейвик, крайнодесният фанатик, който уби 77 души при
Коментари Харесай

Оставиха масовия убиец Брейвик да гние сам в килия

Андерш Беринг Брейвик, крайнодесният маниак, който умъртви 77 души при двойни офанзиви в Норвегия през 2011 година, остава " доста рисков " и би трябвало да бъде държан в изолираност в пандиза, постанови норвежкият съд, представен от Ройтерс.

44-годишният затворник съди норвежката държава в опит да постави завършек на годините си на изолираност в пандиза и да отстрани рестриктивните мерки върху кореспонденцията си с външния свят. Петдневното чуване завърши в петък.

Той е държан в изолираност, откогато умъртви осем души с кола бомба в Осло и простреля 69 други, множеството от които младежи, на остров Ютьоя.

Андреас Хетланд, представляващ Министерството на правораздаването, сподели в заключителната си тирада в петък, че " няма съображение за изказванието, че човешките права на Брейвик са нарушени ".

" Брейвик остава доста рисков ", сподели той пред съда.

" Все още има огромна заплаха той да извърши принуждение или да въодушеви други (да извършат насилие). "

В четвъртък психиатърът на Брейвик сподели, че не счита, че Брейвик се намира в положение на тежка меланхолия.

Адвокатите на Брейвик настояват, че Норвегия нарушава Европейската спогодба за правата на индивида, в това число раздели, в които се споделя, че никой не би трябвало да бъде подложен на " мъчения или нечовешко или унизително отношение или наказване ".

Неговата изолираност за повече от десетилетие го е оставила в " заключен свят " единствено с надзиратели и други чиновници на пандиза, чието обвързване е да поддържат отдалеченост, сподели неговият юрист Ойщайн Сторвик пред съда в понеделник.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР