Андерсън Купър сервира на Тръмп ледено студена проверка на реалността за „мръсните“ твърдения на окръг Колумбия

...
Андерсън Купър от CNN провери бившия президент Доналд Тръмп, след
Коментари Харесай

Андерсън Купър от CNN провери бившия президент Доналд Тръмп, след като той изрече твърдения, че Вашингтон, окръг Колумбия, „не е мястото“, което е напуснал края на президентството си.

Бившият президент говори пред репортери на националното летище „Рейгън“ в четвъртък, след като пледира невинен по четири обвинения, свързани с опита за преврат на 6 януари 2021 г.

„Това е много тъжен ден за Америка и също беше много тъжно да карам през Вашингтон, окръг Колумбия, и да видя мръсотията и разпадането и всички счупени сгради, стени и графитите. Това не е мястото, което напуснах. Много е тъжно да го видиш“, каза Тръмп.

Тръмп също се включи в своята платформа Truth Social и написа, че градът е „МРЪСЕН, МРЪСЕН, РАЗПАДАЩ СЕ И МНОГО НЕСИГУРЕН.“

Купър се включи, напомняйки на зрителите за състоянието на окръг Колумбия, когато Тръмп напусна поста.

„Трябва да отбележим, че когато бившият президент напусна поста и напусна Вашингтон, окръг Колумбия, градът беше блокиран заради атаката на 6 януари,” каза Купър.

„Това е градът, който той изостави.”

Длъжностни лица засилиха сигурността около Капитолия на САЩ с мерки, които включваха затваряне на пътища и „висока до кръста“ ограда около комплекса в четвъртък, според филиала на Fox на окръг Колумбия.

Бунтът на Капитолия предизвика интензивни, безпрецедентни мерки за сигурност в окръг Колумбия преди встъпването в длъжност на президента Джо Байдън като 25 000 членове на Националната гвардия останаха във Вашингтон, 7-футова ограда заобиколи Капитолия и достъпът до Националния мол беше затворен за широката общественост.

Имаше и над 2,7 милиона долара щети, причинени от бунта в Капитолия, според прокуратурата на САЩ за окръг Колумбия отбеляза миналата година.

Историята продължава

Няколко потребители на X (ребрандиране на Twitter) отбелязаха, че маршрутът на Тръмп от летището в Арлингтън, Вирджиния, до съда във Вашингтон не включва „нищо“ от това, което той споменат в забележките си за града.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР