Андерлехт уволни белгийския си треньор Фелис Мазу ден след мача

...
Андерлехт уволни белгийския си треньор Фелис Мазу ден след мача
Коментари Харесай

Андерлехт уволни треньора си след прекъснат мач

Андерлехт уволни белгийския си треньор Фелис Мазу ден след мача против Стандард (Лиеж), в който отборът му губеше с 1:3, само че дуелът по този начин и не завърши поради мятане на факли и димки по терена. Това оповестиха от клуба в Туитър.

Най-титулуваният клуб в Белгия има едвам 16 точки след 14 кръга, като това е най-слабото му достижение от 30-те години на предишния век и той е единствено на 5 точки от зоната на изпадащите.

56-годишният Мазу бе назначен на поста от брюкселския клуб предходната година, откакто бе извел Юнион Сен-Жилоаз до второто място. Той наследи Венсан Компани, който мина в британския Бърнли. 

Той стана и седмият уволнен треньор в Белгия от началото на сезон 2022-23. Временно постът ще бъде стихотворец от треньора на младежкия тим Робин Велдман. Той ще води отбора в мача в четвъртък против румънския ФКСБ в Лигата на конференциите.

Мачът сред Стандард и Андерлехт бе преустановен в 63-ата минута поради хвърлени запалителни предмети на терена от трибуната на почитателите на столичния отбор. Имало е произшествия и отвън стадиона сред агитките на свата тима, като има 20 леко ранени измежду почитателите, както и трима служители на реда.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР