Анатолий Чубайс е напуснал поста на специален представител на президента

...
Анатолий Чубайс е напуснал поста на специален представител на президента
Коментари Харесай

Съветник на Путин избяга от Русия

Анатолий Чубайс е напуснал поста на специфичен представител на президента на Русия Владимир Путин по връзките с интернационалните организации за реализиране на задачите за стабилно развиване, заяви за ТАСС, базирайки се на източник, непосредствен до Чубайс.

„ Да, правилно е. Анатолий Борисович напуща този пост “, споделил той.

Друг източник, непосредствен до Чубайс, също удостоверил, че съветникът е напуснал Русия: „ Той по едно и също време подаде оставка като специфичен представител и напусна страната “.

По-късно представителят на Кремъл, Дмитрий Песков, удостовери, че Чубайс е напуснал поста си. „ Подаде оставка по лично предпочитание. Дали е напуснал Русия или не е негова работа “, сподели прессекретарят на съветския президент.

Анатолий Чубайс пое поста при президента на Руската федерация на 4 декември 2020 година Той е една от най-известните политически фигури в страната, която стартира кариерата си още през 90-те години. Дълги години работи като основен изпълнителен шеф на Руската корпорация по нанотехнологии, а през 2011 година става ръководител на борда на " Руснано ". Подаде оставка през 2020 година и незабавно стартира работа като специфичен представител при президента.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР