АНАПОЛИС, Мериленд (AP) — Поддръжниците на правата на абортите в

...
АНАПОЛИС, Мериленд (AP) — Поддръжниците на правата на абортите в
Коментари Харесай

Поддръжниците на правата на абортите стартират кампания за изменение на конституцията на Мериленд

АНАПОЛИС, Мериленд (AP) — Поддръжниците на правата на абортите в Мериленд стартираха акция в понеделник — 51-ата годишнина от делото Роу против Уейд — за одобряване правото на дамите да прекратят бременността си в Конституцията на Мериленд през ноември.

Членовете на изборната комисия за независимост на репродукцията в Мериленд оповестиха усилието пред Капитолия на щата. Миналата година законодателите на Мериленд гласоподаваха да включат конституционната корекция в бюлетината, откакто Върховният съд на Съединени американски щати анулира Роу през 2022 година и постави завършек на общонационалното право на аборт.

„ Веднага откакто Върховният съд анулира Роу против Уейд, прекалено много щати обърнаха тил на дамите “, сподели първата дама на Мериленд Доун Мур на конференция с поддръжници, в това число ръководителя на Мериленд Адриен Джоунс, демократ. „ Докато щати като нашия комшия Западна Вирджиния одобриха съвсем цялостна възбрана на абортите и затвориха вратите си за репродуктивни права, Мериленд отвори нашите. “

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР