АНАПОЛИС, Мериленд (АП) — Мериленд Хаус одобри мярка в петък,

...
АНАПОЛИС, Мериленд (АП) — Мериленд Хаус одобри мярка в петък,
Коментари Харесай

Мериленд Хаус одобрява законопроекта, който позволява на имигрантите без документи да купуват здравна застраховка на държавна борса

АНАПОЛИС, Мериленд (АП) — Мериленд Хаус утвърди мярка в петък, която разрешава на хората да купуват здравна застраховка посредством държавната здравна борса без значение от техния имиграционен статут, с утвърждението на федерален отвод.

Камарата гласоподава 101-34 за законопроекта, който в този момент отива в Сената, където се преглежда сходно законодателство.

Мярката ще изисква Мерилендската здравна борса да подаде федерално заявление за освобождение до 1 юли 2025 година, с цел да приложи програмата. Освобождаването е належащо заради федералните ограничавания върху имигрантите без документи, които употребяват пазара. Щатът Вашингтон получи такова освобождение от Центровете за Medicare и Medicaid Services в края на 2022 година Програмата в Мериленд може да стартира още през 2026 година, в случай че бъде предоставено освобождение.

Борсата за опазване на здравето на Мериленд беше основана по време на законодателната сесия през 2011 година, с цел да обезпечи пазар за хора и дребни компании за закупуване на налично здравно покри...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР