АНАПОЛИС, Мериленд (АП) — Губернаторът на Мериленд Уес Мур подписа

...
АНАПОЛИС, Мериленд (АП) — Губернаторът на Мериленд Уес Мур подписа
Коментари Харесай

Губернаторът на Мериленд подписва законопроекти за поверителността на онлайн данните

АНАПОЛИС, Мериленд (АП) — Губернаторът на Мериленд Уес Мур подписа две законови ограничения в четвъртък, които са ориентирани към по-добра отбрана на персоналните данни онлайн от Big Tech, в това число правене на сметки Мериленд е вторият щат, който се пробва да сътвори строги ограничавания върху информацията, събирана за деца.

Мярката, известна като Кодекса за децата на Мериленд, се стреми да ограничи данните, които могат да се събират от деца онлайн, и да ги отбрани от наводнение с нездравословен материал, който не са се опитвали да намерят.

„ Вижте, най-важното е, че Big Tech преследва и преследва нашите деца прекомерно дълго “, сподели щатският сенатор Бен Крамър, Демократ в предградията на столицата на нацията.

Големите софтуерни компании се пробваха да уверят законодателите, че промишлеността може да се погрижи за казуса без интервенция от страна на държавното управление, означи Крамър. „ Но фактът е, че оставянето на лисицата да пази кокошарника остави Big Tech пълен и лаком, тъй като те дадоха приорит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР