Ананасът е много сладък плод с много необичаен вкус, който

...
Ананасът е много сладък плод с много необичаен вкус, който
Коментари Харесай

Ананасът – природно болкоуспокоително

Ананасът е доста сладостен плод с доста необикновен усет, който доста хора свързват с тропическите острови. Кой от нас не обича Пина Колада? Но ананасът е освен това от съществена съставна част на освежаващия коктейл. Плодът е цялостен с витамини.

" Ананасът е отличен нискокалоричен източник на витамин С ", споделя диетологът Джонатан Валдес, притежател на Genki Nutrition и представител на Академията по хранене и диететика на щата Ню Йорк.

Ананасът е и отличен източник на фибри.

" Като цяло ананасът е превъзходен източник на витамини и минерали ", споделя Кери Ганс, диетолог и експерт по хранене, създател на книгата „ The Small Change Diet “. „ Една порция от този плод съдържа 2,3 грама фибри , а за фибрите е известно, че предизвикват засищането и оказват помощ за управление на тежестта. Той също по този начин оказва помощ за стабилизиране на равнищата на кръвната захар. "

Ако обичате, може би ще се изненадате да научите какви други резултати има този плод върху здравето ви. Експерти по хранене описват за изненадващите и непредвидени свойства на ананаса.

Помага за лекуването на възпалителни болести на червата
" Бромелаинът играе ролята на мощен противовъзпалителен сътрудник , който съгласно едно изследване оказва помощ за понижаване на възпалителните посредници при пациенти с възпалителни болести на червата, което от своя страна може да ги освободи от неприятните признаци ", изяснява Валдес.

Намлява възпалението
" са богати на витамин С , който е мощен антиоксидант и има противовъзпалителни свойства. Това спомага за понижаване на болките в ставите, породени от остеоартрит, подкрепя имунната система и понижава риска от сърдечни болести ", изяснява Ганс.

Допринася за здравето на костите
" Ананасите са добър източник на манган , който е доста потребен за здравето на костите ", споделя Ганс.

 кости

Намалява болката
" Бромелаинът има противовъзпалителни свойства, което значи, че може да се употребява за понижаване на болката и подуването , в това число болките в ставите, и за битка с други възпалителни положения ", споделя Валдес.

Понижава кръвното налягане
" Ензимът, наименуван бромелаин, който се съдържа в ананасите, забавя процеса на съсирване на кръвта и усилва производството на червени и бели кръвни телца, което спомага за възстановяване на кръвния поток ", изяснява Валдес.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР