Анализите показват, че сме на прага на един добър летен

...
Анализите показват, че сме на прага на един добър летен
Коментари Харесай

Очаква ни един добър летен сезон

Анализите демонстрират, че сме на прага на един добър летен туристически сезон. Това разяснява в изявление за предаването "Преди всички " на стратегия "Хоризонт " Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм.

"Както знаете, има световни фактори, които на първо място предопределят интереса към една туристическа дестинация, свързани със сигурността, с климатичните условия, с общата позиция. Тези фактори са налице и в този смисъл България е една спокойна дестинация. Има положителни условия от позиция на време и естествени забележителности. Има прочут засилен фокус към България, заради характерната роля, която имаме сега с семейството на европредседателството ", сподели тя

За да се развива стабилно туризмът, не могат да бъдат задоволителни единствено напъните и вложенията от страна на частния бранш. Ролята на страната е водеща, добави Карастоянова.

"Има две съществени линии на връзка, през които се случва огромният интернационален туризъм. Едната е обвързвана с националната реклама на интернационалните туристически пазари. В това отношение и Турция, и Гърция, двете съществени прилежащи и конкурентни на нас дестинации, организират доста професионална и извънредно добре финансово обезпечена национална реклама на всички основни пазари. Втората линия е поддръжка на страната под разнообразни форми, с друг инструментариум за обезпечаване на доста наситена чартърна стратегия и авиокомпанни, които обезпечават полети до България, тъй като главният туристически поток се случва по въздух ", съобщи още Полина Карастоянова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР