Анализирайки резултатите от електоралните нагласи, има сходство с миналогодишните избори.

...
Анализирайки резултатите от електоралните нагласи, има сходство с миналогодишните избори.
Коментари Харесай

Социологът Добромир Живков: 50% от анкетираните са заявили готовност да гласуват на предсрочния вот

Анализирайки резултатите от електоралните настройки, има подобие с миналогодишните избори. Сега обстановката е друга. Липсва в обществото предпочитание за търсене на смяна в систематичния модел на ръководство. Не бих споделил, че можем да чакаме изненада в подобен мащаб при „ Продължаваме промяната ". Това изясни в BTV „ Тази заран " социологът Добромир Живков от „ Маркет линкс ".

Разликата сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната " на 2 октомври ще е над 6%. Това демонстрира новото национално изследване на „ Маркет линкс ", финансирано и осъществено взаимно от bTV и организацията. То е извършено измежду 1024 лица над 18 година в страната, в интервала 17 - 23 септември по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

Според проучването „ ИТН " на Слави Трифонов, „ Български напредък " на Стефан Янев и „ Изправи се България " на Мая Манолов остават под бариерата от 4%.

Аз понастоящем, наблюдавайки динамичността на развиване, не бих изключил вероятността от 9-партиен парламент. Тези партии са прекомерно покрай границата и това е в границите на статистическите отклонения, добави Живков.

Относно изборната интензивност 50% от интервюираните са декларирали подготвеност да гласоподават на предварителния избор. Но действително може да се чака към изборната интензивност през ноември или юли, посочи социологът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР