Анализирани са резултатите от изпитване на водните проби, взети в

...
Анализирани са резултатите от изпитване на водните проби, взети в
Коментари Харесай

МОСВ: Разтоварването на „Вера Су“ ще елиминира риска от замърсяване на морето

Анализирани са резултатите от изпитване на водните проби, взети в интервала от 15 до 17 октомври, след сигнал от Гранична полиция за опалесценция на повърхността на водата и мощна миризма на нефтопродукти в региона на кораба „ Вера Су “.

Извършените пробонабирания демонстрират съществуване на нефтопродукти в морските води, оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ неотложно е уведомила ИА “Морска администрация “ и Областния шеф на Област Добрич, като е издала наставления за предприемане на ограничения.

На 18 и 19 октомври регионът е проучен с летателен уред - дрон, при което е установено леке по продължение на бреговата линия в региона на случая.

Наблюдението върху хода на почналата избавителната интервенция удостоверява, че с дейностите по разтоварването на кораба последователно ще бъде отстранен рискът от замърсяване на морските води.

Екипите за наблюдаване на Министерство на околната среда и водите не престават да наблюдават положението на водите в Черно море в непосредствена непосредственост до заседналия транспортен съд за следене на интервенцията по разтоварване.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР