Анализирани са повторните проби от морските води край Созопол, взети

...
Анализирани са повторните проби от морските води край Созопол, взети
Коментари Харесай

Готови са повторните проби от водата край Созопол

Анализирани са повторните проби от морските води край Созопол, взети поради приключването на мазут от потъналия през 1921 година покрай острова Свети Иван американски транспортен съд "Мопанг ".

Това оповестиха от Басейновата дирекция "Черноморски регион ".

Проби са взети от четири пункта: директно над потъналия транспортен съд, до боновото заграждение, на един километър от брега на плажа "Черноморец " и на "Централен плаж-Созопол ".

Анализът демонстрира, че директно отвън ограждението на разлива и до морския плаж няма замърсяване на морската вода. Останалите изследвани индикатори са под границата за установяване на метода за изпитване и дават отговор на стандартите за качество на околната среда, осведомиха от дирекцията.

Има минимално локално замърсяване с нефтопродукти само в региона на разлива, директно над потъналия транспортен съд в акваторията на острова. Извършено е проучване за съществуване на нефтопродукти, бензен, етилбензен, флуорен и други

Резултатите от взетите проби от морската вода от плажовете "Корал " и "Алепу " дават отговор на стандартите за качество на околната среда по всички изследвани индикатори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР