Анализираме евентуално навлизане на северноамериканския пазар“, заяви главният изпълнителен директор

...
Анализираме евентуално навлизане на северноамериканския пазар“, заяви главният изпълнителен директор
Коментари Харесай

Конкиста 2.0. Cupra ще се пробва да завладее Северна Америка

„ Анализираме вероятно нахлуване на северноамериканския пазар “, съобщи основният изпълнителен шеф Уейн Грифитс.

Cupra, performance марката на Seat, благосъстоятелност на Volkswagen, разгласи, че търси благоприятни условия за нахлуване на северноамериканския пазар.

Това бе оповестено на годишната конференция на Seat, като президентът и основен изпълнителен шеф на компанията Уейн Грифитс съобщи пред присъстващите, че нови коли като Terramar и Tavascan ще ѝ разрешат да навлезе в нови сегменти. 

По този метод тя желае да реализира средносрочната си упоритост да продава 500 000 единици годишно. „ Анализираме вероятно нахлуване на северноамериканския пазар “, сподели Грифитс. Той добави, че марката Cupra тества водите с евентуални клиенти и счита, че американските клиенти ще харесат нейните артикули.

„ Трябва да кажа, че първите резултати от тези проби са доста обещаващи и позитивни “, сподели Грифитс.

Това не е първият път, когато Cupra демонстрира интерес към северноамериканския пазар. След представянето на австралийския пазар Грифитс тогава съобщи, че към момента не е взето решение.

Все отново въздействието на американския авто пазар очевидно е било прекомерно изкушаващо, с цел да бъде подценено.

Някога подразделението на Seat, занимаващо се с коли с висока продуктивност, Cupra се трансформира в мощна независима марка и се радва на огромна известност в Европа и Южна Америка. 

Грифитс споделя, че Cupra се е оказала толкоз мечтана от клиентите, че се е класирала единствено след Mercedes-Benz, Porsche и BMW в неотдавнашно изследване, анализиращо модерните автомобилни марки.

През последните няколко години Cupra е показала няколко превъзходни концепции, които сигурно биха се харесали на клиентите.

SUV Terramar, който ще се появи през 2024 година, е нападателно завършен SUV, който би се харесал на пристрастените към кросоувърите консуматори в Съединени американски щати.

Предназначен да размени от дълго време излезлия от приложимост Cupra Ateca, новият модел ще се създава в Унгария дружно с Audi Q3 и ще се предлага с обичайни мотори с ДВГ или с хибридни конфигурации от вида plug-in (PHEV). Друг модел, който съставлява интерес, е Tavascan – елегантно изглеждащо електрическо купе SUV, което може да се изправи против Tesla Model Y.

Грифитс и преди е изразявал възхищението си от автомобилния производител на Мъск. „ Той е един от първите в електрификацията и по тази причина е сполучлива електрическа марка. Ние изпитваме почитание към Tesla. Те направиха голяма крачка и бяха част от помощта за ускорение на приемането и внедряването на електрически коли “, сподели Грифитс.

Tesla обаче няма да е щастлива да се раздели със забележителния си пазарен дял. Когато VinFast навлезе на американския пазар с по-достъпни електрически автомобили, Tesla отговори с понижаване на цените, поставяйки виетнамската марка в сложна обстановка.

Надяваме се, че Cupra няма да има сходен проблем – изключително в случай че възхитителният електрически хечбек Cupra el-Born си проправи път в Щатите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР