Анализаторите от Morgan Stanley очакват близо половин трилион долара да

...
Анализаторите от Morgan Stanley очакват близо половин трилион долара да
Коментари Харесай

Половин трилион долара ще напуснат американските банки – ето защо

Анализаторите от Morgan Stanley чакат близо половин трилион $ да изоставен американските банки, когато Министерството на финансите на Съединени американски щати реализира проекта си за стартиране на нова партида държавни облигации.

Morgan Stanley чака чиста емисия на държавните облигации на стойност $1.364 трилиона до края на тази година, като $1 трилион от тях ще бъдат издадени единствено през идващите четири месеца, оповестиха от CNBC.

От банката настояват , че новата вълна американски облигации евентуално ще окаже забележителен напън върху банките, които не могат да се конкурират с предлаганата от държавното управление рентабилност.

Анализаторът Бетси Грасек съобщи:

Акциите на банките в Съединени американски щати означиха удивително възобновяване след болката, която се усети при започване на годината, когато промишлеността претърпя банкрута на няколко огромни банкови институции.

Според Грасек обаче възобновяване може да се окаже кратковременно, в случай че в този момент банките би трябвало да се оправят с приливната вълна от изходящи потоци.

Анализаторите на JPMorgan направиха сходен апел на този на Morgan Stanley по-рано този месец, само че предвидиха малко по-ниско число от $1.1 трилион в издаването на държавни облигации до края на 2023 година

Неотдавна от Morgan Stanley обявиха , че макар договорката на американското държавно управление за повишение на тавана на дълга и последвалата стабилизация на пазарите, може да се чака по-голяма волатилност. Анализаторите се позоваха на 2011 година, когато пазарите мощно се коригираха малко откакто държавното управление стигна до решение на рецесията с тавана на дълга.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР