Анализаторите от Института за изследване на войната (ISW) се съмняват

...
Анализаторите от Института за изследване на войната (ISW) се съмняват
Коментари Харесай

ISW: Руснаците няма да могат да спрат ВСУ при река Оскол - Свят

Анализаторите от Института за проучване на войната (ISW) се съмняват в способността на съветската формация край река Оскол в Харковска област да предотврати по-нататъшното нахлуване на украинските сили. Това се споделя в новият отчет на американския боен тинк-танк.

Самите съветски военни репортери дефинират река Оскол като нова фронтова линия. На 13 септември те оповестяват, че ВСУ са минали реката при Боровой, на към 30 км североизточно от Изюм и покрай административната граница на Луганска област.

Според анализаторите това демонстрира, че украинските сили не престават да правят местни наземни офанзиви, с цел да застрашат съветските позиции от другата страна на реката.

" В същото време съветските сили евентуално няма да са задоволително мощни, с цел да предотвратят по-нататъшното придвижване на украинските сили по цялото продължение на река Оскол, защото наподобява, че не получават подкрепления, а украинските сили евентуално могат да употребяват тази уязвимост, с цел да възобновят контранастъпление по река Оскол, в случай че решат ", се споделя в отчета.

Мозъчният концерн отбелязва и обстоятелството, че съветското управление е признало обстоятелството за провалянето на съветските въоръжени сили в Харковска област и че аргументите за провала се разискват интензивно от формалните лица и федералните медии.

Анализаторите показват, че нито след отстъплението от Киевска област, нито след бягството от Змийския остров руснаците не са признавали проваляне. Изтеглянето от Киевска област бе обяснено като стратегическо прегрупиране на сили за дейни дейности в посока Донбас, а напускането на съветските войски от острова бе комуникирано като " акт на благосклонност ".

Първоначално съветското министерство на защитата предложи сходно пояснение за отстъплението от Харковска област, само че изказванията на представителите на Шойгу бяха разкритикувани от самите руснаци.

" Признанието на Кремъл за проваляне е част от опита да се смекчат рецензиите към Путин и те да бъдат ориентирани към съветското министерство на защитата и военното командване " в униформа ", считат от ISW.

Сега кремълските медии се пробват да освободят съветския президент от всякаква отговорност за провалянето, като вместо това подлагат на критика отбранителното ведомство за неналичието на осведоменост по отношение на обстановката в Харков.

" Признаването на провалянето в Харков демонстрира, че Путин е подготвен и кадърен да признае даже провалянето на Русия, най-малко при някои условия, и да се концентрира върху това да се освободи от виновността си ", изяснява Институтът за проучване на войната.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР