Анализаторите на TrendForce прогнозират през 2024 г доставка на 200

...
Анализаторите на TrendForce прогнозират през 2024 г доставка на 200
Коментари Харесай

Apple ще продаде през 2024 г само 200 000 VR-очила Vision Pro, прогнозират анализатори

Анализаторите на TrendForce предвиждат през 2024 г доставка на 200 000 очила за смесена действителност Apple Vision Pro. Устройството може да притегли евентуални купувачи с елегантния си дизайн, както и с високата си продуктивност и в последна сметка да революционизира пазара на разширената и виртуална действителност. Сложността на производството му и лимитираният индустриален потенциал за стартирането на това устройство основават компликации, които принуждават Apple да възнамерява стартирането на Vision Pro през първото тримесечие на идната година, а не да вземем за пример през четвъртото тримесечие на тази година.

Според анализаторите, реакцията на пазара значително ще зависи от желанието на Apple да пусне по-достъпни модели Vision-очила, ориентирани към по-масовия консуматор, както и опцията и способността на компанията да предлага практични ежедневни функционалности с тези устройства, което ще подхрани бързия напредък на AR-пазара, като цяло.

TrendForce счита, че макар усъвършенствания хардуер и новаторския дизайн на Apple Vision Pro, цената на очилата, която е $3499, както и оборудването им с външно зареждане, което едвам обезпечава два часа живот на батерията, не способстват за адаптирането на новия артикул към потребителския пазар. Освен това, сега Apple Vision Pro има очевидна липса на приложения за нормалните консуматори, което го прави по-привлекателен за разработчиците и корпоративните консуматори, можещи да употребяват неговите революционни характерности и функционалности за основаване на друг програмен продукт. От тази позиция високата цена на очилата може да бъде оправдана, считат анализаторите.

Apple има способността да усъвършенства спецификациите на устройството въз основа на това, кои функционалности на Vision Pro ще се употребяват най-вече. Това ще разреши на компанията освен да увеличи равнището на самостоятелност на джаджата, само че и да открие благоприятни условия за създаване и стартиране на по-достъпни версии на Apple Vision, които да бъдат ориентирани към по-масовия консуматор. Според TrendForce, актуалното събитие Apple WWDC 2023 е фокусирано главно върху демонстрирането на концепцията за пространствени калкулации, подготвяйки почвата и подгрявайки интереса на потребителите към по-практичните AR-решения, които ще бъдат показани на събитието WWDC 2024 идната година. Тези решения ще бъдат интегрирани в цялостната екосистема от артикули на Apple и ще са предопределени за ежедневна приложимост.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР