Анализаторите на DIEMA SPORT Иван Тенчев и Траян Сарафов коментираха

...
Анализаторите на DIEMA SPORT Иван Тенчев и Траян Сарафов коментираха
Коментари Харесай

Битката в Мерцедес, фаворизират ли Хамилтън и има ли нужда от психолог Ботас?

Анализаторите на DIEMA SPORT Иван Тенчев и Траян Сарафов разясниха във предаването “Формула 1 Токшоу “ тематиката за съперничеството сред Люис Хамилтън и Валтери Ботас и фаворизирането от страна на “Мерцедес “ към британеца.

“Решението за независимост на съревнование сред водачите на Мерцедес мисля, че беше вярно. Хамилтън съумя в огромна степен да завоюва надпреварата заради по-добрата си работа във връзка със запазването на гумите. Забележително е какъв брой добре съумя да извърши той своя проект, с цел да остане оптимално дълго на пистата. Ботас за сметка на това износва доста по-бързо своите гуми и това извънредно доста влияе”, разяснява Тенчев.

“Стратегията постоянно е плаваща по време на надпреварите. Това, което считам, че толкоз оказва помощ на Люис е невероятния му нюх към износването на гумите. Ботас, от своя страна, се придържаше към построената тактика, която обаче не се оказа задоволително добра. Смятам, че на Силвестоун фаворизирането на Хамилтън не беше в такава степен видно, както в редица други предходни стартове от сезона. “, продължи той.

“Тото Волф съумя доста добре да показа неговата позиция като закономерна пред света. Когато обаче един от водачите има конфиденциален проект за надпреварата, при незабавен случай, то думите за равнопоставеност не са изключително оправдани. Ботас нямаше опция да употребява такава гъвкава тактика. “, изясни, от своя страна Сарафов.

Двамата дадоха и своето мнение във връзка с въпроса по отношение на компликациите, които ще изпита Ботас, с цел да преодолее този удар и загубата на надпреварата във Англия.

“Валтери е много корав темперамент. Не мисля, че сходна загуба ще му въздейства дотам. Въпреки всичко сходна загуба, при тези условия ще го боли. Независимо какъв брой стоманена душeвност има една персона е доста мъчно да не се огънеш. Въпреки това финландеца осъзнава, че шансът му минава през спокойствието и подобряването в карането му “, показа Тенчев.

“Ботас се намира там, където Хамилтън го желае. Люис има способността да слага съотборника в извънредно неловко състояние с някои свои изявления. Тук още веднъж, по един английски жанр, той нападна психически своите съотборници. Това беше видно и по времето на Росберг в тима “, приключи тематиката Сарафов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР