Анализаторите на Bank of America (BofA) очакват, че юни ще

...
Анализаторите на Bank of America (BofA) очакват, че юни ще
Коментари Харесай

Юни ще бъде “незабравим месец” според Bank of America

Анализаторите на Bank of America (BofA) чакат, че юни ще бъде значим месец, белязан от основни решения на няколко централни банки.

През миналата седмица се следиха значими събития от централните банки, като да вземем за пример намаляването на лихвените проценти от страна на Шведската централна банка (Riksbank) и изразяването от страна на Английската централна банка (BoE) на по-голяма убеденост в траекторията на инфлацията.

Анализаторите на BofA характеризираха тази седмица като прелиминарен обзор на това, което следва през юни, когато се чака доста централни банки да вземат основни решения. Те подчертаха значимостта на тези идни решения, като допуснаха, че юни може да се окаже месец с огромно значение за пазарите.

Въпреки че следят „ “ миролюбива наклонност от страна на BoE, анализаторите на BofA поддържат убеждението си, че нарастването на заплатите ще остане стабилно.

В резултат на това те не престават да плануват опцията първото намаляване на лихвения % да се случи през август.

В вероятност BofA ще се концентрира върху няколко основни индикатора в Европа. Това включва наблюдаване на данните за пазара на труда в Обединеното кралство за март, които ще бъдат оповестени идната седмица, очакване за усъвършенстване на немския знак ZEW за май и оценка на Брутният вътрешен продукт за първото тримесечие на еврозоната, с цел да се придобие визия за трендовете на напредък в района.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР