Анализатори оценяват компанията на около 8 милиарда долараMcAfee може да

...
Анализатори оценяват компанията на около 8 милиарда долараMcAfee може да
Коментари Харесай

McAfee планира IPO, обмисля и продажба

Анализатори правят оценка компанията на към 8 милиарда $

McAfee може да стане обществена компания още тази есен (снимка: McAfee)

Разработчикът на антивирусен програмен продукт McAfee е потърсил помощта на Morgan Stanley и Bank of America за вероятно излизане на борсата. Очакваното IPO (първично обществено предложение на акции ) може да се състои тази есен, заяви CRN.

Компанията може да бъде оценена на повече от 8 милиарда $, съгласно осведомителна организация Блумбърг, която се базира на свои източници. Окончателното решение за листване обаче към момента не е взето и проектите на McAfee могат да се трансформират.
още по тематиката
Според обява на Уол Стрийт Джърнъл, в допълнение към IPO-то, притежателите на McAfee обмислят да продадат компанията. TPG и Intel оставят тази алтернатива отворена, само че са по-склонни към листване, заради положителните борсови резултати на други разработчици на технологии за осведомителна сигурност.

Най-яркият образец за сполучливо излизане на борсата на компания за сигурност е CrowdStrike, която увеличи цената си съвсем два пъти, откогато стана обществена (през май 2019 г.).

Самата McAfee направи няколко огромни придобивания от 2016 година насам, когато TPG стана главен акционер на компанията. Бяха закупени разработчикът на технологии за виртуални мрежи TunnelBear и стартъпът Skyhigh Networks, който пази данните, съхранявани в облака. Сега платформата Skyhigh играе централна роля в продуктовата тактика на McAfee.

През 2011 година Intel купи McAfee за 7,7 милиарда $, а през 2017 година отдели и продаде подразделението си за киберсигурност Intel Security, което беше образувано въз основата на McAfee. TPG Capital закупи контролният дял (51%) на Intel Security за 3,1 милиарда $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР